مشاوره حقوقی رایگان - سرقت چک

سلام.
الف) در سال 1392، دسته چک اینجانب سرقت شد و اینجانب همان موقع با مراجعه به نیروی انتظامی و دادگستری، دستور قضایی مسدود نمودن چک های مذکور را اخذ و به بانک اعلام و بانک نیز مراتب را در سایت بانکی مربوطه ثبت نمود.

ب) در شهریور سال 1397، با مراجعه به بانک (به دلیل ضمانت وام یکی از همکاران )، متوجه شدم یک از همان چک ها، در مورخ تیر 97 به علت «دستور مراجع قضایی (در خصوص سرقت)، نقص امضاء، عدم موجودی و عدم تطبیق امضای صادر کننده چک با نمونه امضاء موجود در بانک، به درخواست دارنده چک برگشت خورده و گواهینامه عدم پرداخت چک به اینجانب ارائه شد.

با توجه به این که چک اینجانب سرقت شده بوده و مراتب قبلا به مراجع ذیصلاح منعکس گردیده و همچنین امضای چک به استناد مفاد گواهینامه عدم پرداخت، مجعول بوده و به لحاظ این که استفاده از برخی خدمات بانکی برای اینجانب محدود گردیده است، لطفاً در صورت امکان اینجانب را راهنمایی فرمایید.
(شایان ذکر است در همان سال 92 برای پرهیز از رفت و آمد به آگاهی و دادگستری و البته به علت عدم آگاهی کافی از قوانین چک، با حضور در آگاهی، فرم رضایتنامه ای را تکمیل و تحویل نموده بودم و هم اکنون سابقه ای از مکاتبات گذشته در اختیار ندارم).

پاسخ ها :

رضا  اميري زاده

جناب آقای رضا اميري زاده :

سلام:وقت بخیر. شما با ارائه کارت ملی به واحد کامپیوتر دادگستری می توانید پرونده قبلی را پیدا کرده و به آن استناد کنید و مجددا از دارنده چک شکایت کنید.
رضا امیری زاده وکیل پایه یک دادگستری استان قم