مشاوره حقوقی رایگان - تعهد محضری جهت استخدام

سلام من در آزمون استخدامی یکی از شرکت های غیر دولتی وابسته به دولت پذیرفته شدم. قرار است استخدام رسمی و از نوع کارگری (قانون کار) باشد.
منتهی میخواهند تعهد محضری جهت 10 سال خدمت بگیرند و در صورت استعفا قبل 10 سال باید مبلغی را که شرکت تعیین میکند به عنوان خسارت بدهم (ظاهرا دو برابر حقوق و مزایا دریافتی). احتمال اخذ سفته هم وجود دارد.
1) آیا گرفتن چنین تعهدی قانونی است؟
2) ضمانت اجرایی آن چیست؟ آیا ممنوع الخروج میکنند یا پای ضامن گیر خواهد بود؟
3) آیا امکان شکایت بعدا به دیوان و لغو تعهد بدون پرداخت هزینه هست؟
4) آیا اصولا اینگونه تعهدها اجرایی میشوند یا صرفا برای این است که در صورت استعفا در خواست سنوات و ... نکنم؟

باتشکر از پاسخ های ارزشمندتان

پاسخ ها :

علی اکبر حاجی زاده نداف

جناب آقای علی اکبر حاجی زاده نداف :

سلام
1) آیا گرفتن چنین تعهدی قانونی است؟
اصولا بله قانونی است البته پاسخ به شرکت کارفرمایی که استخدام می کنه هم بستگی دارد.
2) ضمانت اجرایی آن چیست؟ آیا ممنوع الخروج میکنند یا پای ضامن گیر خواهد بود؟
ضمانت اجرا می تونه ممنوع الخروجی محکومیت به پرداخت و بازداشت در صورت معرفی نکردن مال و مطالبه وجه از ضامن باشد

3) آیا امکان شکایت بعدا به دیوان و لغو تعهد بدون پرداخت هزینه هست؟ 4) آیا اصولا اینگونه تعهدها اجرایی میشوند یا صرفا برای این است که در صورت استعفا در خواست سنوات و ... نکنم؟