مشاوره حقوقی رایگان - نفقه

با سلام
شکایت کیفری ترک انفاق در دوران عقد که زوجه دوشیزه می باشد و عروسی و انتقال به منزل مشترک انجام نشده وارد است یا رو می شود؟
1- نفقه حال و نفقه گذشته نسبت به تاریخ شکایت زوجه تعیین می شود؟
2- در صورتی که زوج بعد از شکایت ترک انفاق کیفری توسط زوجه، نفقه به حساب ایشان واریز کند نسبت به اتهام تبرئه می شود؟
از پاسخ دهی واضح ممنون می شم.

پاسخ ها :

اصغر  بهمن آبادي

جناب آقای اصغر بهمن آبادي :

با توجه به اینکه زوجه دوشیزه می باشد حق شکایت کیفری ( ترک انفاق ) را ندارد. ولی در هر حال نفقه شامل حال زوجه می گرددو می تواند از طریق ارائه دادخواست حقوقی نسبت به نفقه ایام گذشته اقدام نماید.
اگر زوجه شکایت کیفری کرده باشد ( ترک انفاق) و به اثبات رسیده باشد جرم صورت گرفته است و با پرداخت نفقه از ناحیه زوج موجبات تخفیف مجازات حاصل می گردد.

پرسشگر :

بنده متوجه نشدم نفقه حال و نفقه گذشته از چه تاریخی تفکیک میشود؟
اگر قبل شکایت ترک انفاق یک پرداختی و بعد شکایت پرداخت نفقه صورت گیرد٬ شکایت ترک انفاق رد میشود؟

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام بنا به رای وحدت رویه در دوره ای که زوجه از حق حبس استفاده می کند اگر چه مستحق نفقه می باشد ولی مسئولیت کیفری ندارد