مشاوره حقوقی رایگان - سند موتور سیکلت

باسلام ، عرض ادب و خسته نباشید خدمت شما .... یک سال پیش وسیله نقلیه موتور سیکلتم رو فروختم قولنامه دستی در فروشگاه توسط (مدیر فروشگاه) نوشتیم ‌و تمامی موارد اصلی را در قولنامه نوشتیم که از فلان تاریخ و ساعت موتور تحویل خریدار شده و خلافی و ... به عهده خریدار است و مدارک موتور رو تحویل خریدار دادیم الان به شرایطی خریدار وقت نکرده بیاد سند بزنیم و میگه سرش شلوغه فعلا حالا اگه ....
1. فرد خریدار با موتور سیکلت تصادف کند و منجر به حادثه شود من (فروشنده و صاحب سند) مقصر هستم؟
2 . آیا قولنامه دستی با حضور شاهداعتباری دارد؟
3. برای انتقال سند چه کنم؟ فقط انتقال سند رسمی در محضر کفایت می‌کند یا باید به مرکز تعویض پلاک مراجعه کرد؟

پاسخ ها :

عبدالمحمد  اسدي

عبدالمحمد اسدي :

خیر ارتباطی ندارد شما با همان قولنامه که منتقل کردید و با همون قولنامه شهود امضا کنند و انتقال در دفاتراسناد رسمی هم کفایت میکند

علی ملائی دامنه

جناب آقای علی ملائی دامنه :

سلام اگر تصادفی صورت بگیرددر صورت تقصیر، راکب موتور سیکلت مسئول هستند اما اگر جرمی واقع شود یا فرار از صحنه تصادف صورت گیرد و راکب شناسایی نشود مسئولیت با صاحب پلاک است تا زمانی که موضوع را اثبات کند در خصوص بخش دوم سوال قراردادهای خصوصی تا جایی که با قانون در تعارض نباشند محترم هستند لذا همان قولنامه دستی معتبر است در خصوص بخش دوم سوال اظهارنامه بفرستید که آماده انتقال سند هستید و پلاک خود را نیز توقیف نمایید