مشاوره حقوقی رایگان - حق ارتفاق

سلام. بنده ملکی مسکونی در کوچه بن بست دارم که راه ورود آن یک متر است و ماشین رو نیست. همسایه همجوار نیز حاضر به فروش چند متر از حیاطش نیست. زمینی پشت ملک بنده وجود دارد که جدیداً به دو پلاک تفکیک شده و یک راه به عرض 5 متر و طول 12 متر از همان زمین تفکیک شده برای آن دو پلاک، رها شده که در سند آن ها راه اختصاصی ثبت شده ولی جزء سند آن ها نیست و این کوچه در طرح جامع ثبت نشده. ولی مالک اولی زمین هنگام فروش زمین ها به مالکان جدید در قولنامه فروش با آن ها شرط کرده که چنان چه فرد سوم که بنده باشم خواستم از این راه استفاده کنم و در آن کوچه درب باز کنم مالکان جدید هیچ گونه مخالفتی نکنند و طرف معامله خودش باشد و ایشان پول را از بنده دریافت کند و بابت این کار از آن ها علاوه بر درج در قولنامه تعهد محضری نیز گرفته است. لذا با وجود مخالفت یکی از همان مالکان جدید که تعهد نیز داده است، مالک اولی میتواند حق ارتفاق به بنده بدهد و مشکلی پیش نمی آید؟ آیا راه حل بهتری وجود دارد؟ آیا بنده با توجه به موقعیت زمینم میتوانم شکایت کرده و طلب استفاده از راه را بکنم؟ پیشاپیش از تمامی اعضای این سایت و کار خدا پسندانه شان سپاسگزارم و برایشان آرزوی سلامتی و موفقیت میکنم.

پاسخ ها :

محمدمجید قاسمی

محمدمجید قاسمی :

بعید به نظر می رسد که راه دیگری باشد

مهرداد  دهدار نسب

مهرداد دهدار نسب :

استان :

باسلام
در صورتی که نسبت به حقوق ارتفاقی مالکان همجوار با تامین دلیل و جلب نظر کارشناس ثبت اقرارا سند رسمی تنظیم گردد مشکلی نخواهید داشت.