مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث

سلام. یک خانواده هست که از ارث پدری دو تا خونه مونده براشون. مادر خانواده زنده هست. ( ارث پدری منظورم این هست که جفت خونه ها به اسم پدر خانواده هست که فوت شده)
4 تا فرزند هستند. سه پسر و یک دختر.
مادر خانواده میخواد سهم الارث بچه ها رو بده.الان میتونه به عهده خودش و به حق خودش سهم بچه ها رو بده؟ چون داره به ناحق تقسیم میکنه.
یک خونه 75 متری در اسلام شهر هست.
یه خونه 60 متری هم در شهرستان.
این که چجوری سهم میبرن بچه ها و مادر میتونه الان تقسیم ارث کنه؟

پاسخ ها :

سعیده کشاورز

سرکار خانم سعیده کشاورز :

دروود بر شما
دادخواست انحصار وراثت در شورای حل اختلاف مطرح نمایید
سپس تقسیم و تخریب ترکه
در صورت عدم طرح دعوا به صورت توافقی با امضا کلیه وراث میشود اموال را تقسیم کرد.

حميدرضا  امامي

حميدرضا امامي :

استان :

با عرض سلام
نه بزرگوار
مادر نه اجازه اين كار را دارد و نه اذن قانوني براي تقسيم مال .
شما بايد ابتدا دادخواست صدور برگه انحصار وراثت به دادگاه ارائه بدين ، پس از صدور انحصار وراثت سند مشاعي از ثبت دريافت نماييد ( برحسب قانون ارث سهمتان تقسيم ميشود نه خواسته مادر ) وسپس درخواست افراز از ثبت نموده و پس از صدور برگه عدم افراز از ثبت ، از دادگاه تقاضاي صدور دستور فروش مال مشاعي نماييد .