مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه ارث مادری

با سلام. پدربزرگم 60 سال پیش فوت کرد. 4 پسر و 5 دختر داشته. انحصار وراثت انجام شده. زمین های کشاورزی طبق تقسیم نامه کلی انجام شده طبق توافق و با توجه به عدم مشارکت دختر ها در حفر چاه 4 پسر اقدام به سرمایه گذاری نموده که 3 برادر قبل از فوت اقدام به فروش نموده اند. دختر ها سهم خود را بخشیدن به پدر من یکی از عمه ها که فوت نموده. فرزندانش ادعای سهم ارث مادر خود را دارند با توجه به این که به اندازه سهم مادرشان زمین موجود می باشد می توانند از زمینی که مشارکت نکردن و برادر های دیگر پس از تقسیم فروخته اند، ادعا کنند؟ در ضمن پدرم برای زمین سهم خودش سند گرفته. الان وراث خواهرش می گویند از جای دیگر به جای یک حبه، دوحبه بدهید. پدر من چه اقدامی باید انجام دهد؟

پاسخ ها :

معصومه سالاروند

سرکار خانم معصومه سالاروند :

چون پس از تقسیم ترکه ملک به مالکیت وراث درآمده ومادر ابشان در زمان حیات سهم خودرابخشیده اند درواقع هبه کردند فرزند ایشان نمی تواند ادعایی داشته باشد