مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه مهریه و نفقه

با سلام و خسته نباشید. برادر بنده یک سال پیش با دختر خانمی عقد کردند و زمان مراسم ازدواج به خاطر شیوع کرونا و تعطیل شدن تالارها متاسفانه مراسم برگزار نشد و این موضوع باعث شد تا خانم یه هفته بعد مهریه اش رو از طریق ثبت اسناد مطالبه کنه و ثبت هم حقوق برادرم رو یک چهارم هرماه توقیف کرد و چون برادرم توان پرداخت مهریه رو نداشت به از طریق دادگاه خانواده درخواست اعسار دادند که بعد طی شدن مراحل اداری و درستی اظهارات برادرم با اعسار ایشون موافقت نمودند. رای صادر شد و قرار بر این شد هر ده ما یه سکه تمام به خانم پرداخت شود. بدون پیش پرداخت ان هم به این علت که قیمت سکه در ان زمان تقریبا سه برابر شد. البته ناگفته نماند که طی این شش ماه ثبت هرماه یک چهارم حقوق برادرم رو توقیف میکرد. بعد اینکه رای صادر شد. خانم به رای اعتراض زدند و دادگاه رای رو باطل نکرد فقط تصحیح کرد که بابت پیش پرداخت یه سکه و من بعد هرده ماه یک سکه که الان برای برادرم پیام امده که خانم در ثبت پرونده را مختومه و مهریه خود را از طریق دادگاه مطالبه نموده در ضمن خانم حق حبس هم گرفتند و دوشیزه هستند. و برای پرداخت حق دادرسی قید شده در درخواست که حق دادرسی و حق وکیل رو هم از برادرم طلب کرده من سوالم اینه که وقتی رای صادر شده و قطعی هم شده ممکنه ایشون مجدد بخواد از طریق دادگاه مهرش رو ‌مطالبه کنه و اینکه مگه حق دادرسی به ذمه خود خانم نیست که عنوان کرده باید برادر بنده اون رو هم‌ پرداخت کنه و اینکه خانواده اش درخواست ضرر و زیان از بردارم دارند که نمیدونم این ضررو زیانی که سیصد میلیون عنوان شده برای چه چیزی هست. اگه برای جهیزیه است که هیچ سر سوزنی بعه عنوان جهیزنه به برادرم ندادن. تازه کلی طلا و وسایلی که برای عروسی تهیه کرده بودیم دست اونهاست و هرما ه طبق پرینتهای بانکی از زمانی که نامزد شدند میانگین 1میلیون 200تا 500 برادرم براش واریز میکرده حتی تمام مایحتاجش رو خود برادر از زمان عقد تهیه میکرده. و تماما دارای فاکتور هستند تا هزینه دانشگاهش رو پرداخت کرده حتی این 6ماه هم که باهم در ارتباط نبودن هرماه پول براش بعنوان نفقه واریز کرده اما جالبه از طرفی هم ادعا کرده نفقه نگرفته و شکایت کرده بابت نفقه که کارشناسی شده و کارشناس در گزارشش نوشته مبالغ پرداختی اگه به صلاح دید قاضی باشه از مبلغ کل نفقه کسر شود اما متاسفانه قاضی اصلا نه مدارکی که ارائه دا‌ده بودیم رو ملاک قرار نداده و هیچ توجهی به پرینت و فاکتورها نکرده و مبلغ نت میلیون بابت نفقه. این مدت تعیین کرده که برادرم باید پرداخت کنه. اگه لطف بفرمایید راهنمایی کنید خیلی ازتون ممنون و سپاسگزارم. در پناه حق

پاسخ ها :

رضا  رجبي

جناب آقای رضا رجبي :

سوال شما دارای چندین مسئله جداگانه هست
اجرای مهریه از طریق واحد ثبت اسناد و املاک کشور
اعسار و تقسیط مهریه
مطالبه مهریه در دادگاه
مطالبه نفقه
و حق حبس
علی ایحال ، در صورتی که اموال محکوم علیه (آقا ) کفایت مهریه را ننماید ، محکوم له (بانو) حق دارد که در دادگاه مطالبه کند ولی در هر صورت ، چون پرونده فرمودید حکم تقسیط خورده پس خیلی وقت قبل پرونده از اجرای ثبت به دادگاه رفته است وگرنه دادگاه بدون حکم محکومیت دادخواست تقسیط قبول نخواهد کرد بنابراین مهریه از قبل مطالبه شده و تقسیط موافقت شده و با اعتراض خواهان (خوانده دعوی اعسار) پرونده تجدیدنظر رفته و حکم به پیش پرداخت و ده ما یک سکه صادر شده است .
در خصوص نفقه اگر مبالغ واریزی دلالت بر پرداخت نفقه داشته باشد قطعاً باید از میزان محکومیت مالی آقا بابت نفقه کسر گردد مگر اینکه بانو ثابت کند که واریزی های آقا بابت مطالبات دیگر بوده است چون کارشناس فقط مدارک را در نظریه می نویسد و تصمیم گیرنده اینکه مبالغ پرداختی بابت نفقه یا مووضعات دیگر بوده است با نظر دادگاه و با توجه به ادله و شواهد هست

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

خیر نمی تواند دوباره از طریق دادگاه درخواست کند
حق الوکاله وکیل و هزینه دادرسی بر عهده محکوم علیه ( مرد ) است
نفقه هم بر عهده مرد است . شما باید به صورت صحیح دفاع کنید تا میزان نفقه کمتر بشود و مبالغ پرداختی توسط زوج محاسبه بشود
چون شما در دادگاه نتوانستید به صورت صحیح دفاع کنید قاضی هم به صحبت های شما توجه نکرده است
دعوا شما قابل دفاع است
در صورت تمایل به مشاوره تماس بگیرید