مشاوره حقوقی رایگان - نرخ نسبی دیه اعضا در گزارش پزشک قانونی

بنده 24 ساعت پیش از یکم محرم تصادف کرم و بستری شدم. چند تا پرسش اساسی برام پیش اومده که امیدوارم پاسخش رو اینترنتی بگیرم
1_پزشکی قانونی گزارش هایی نوشته به این شرح که میخواستم میزان حدودی دیه رو بفهمم. در گزارش 2 ماه فعلا طول درمان نوشتند که میخواستم بدونم بطور نسبی چطور محاسبه میشه
بالای پیشانی چپم از انتهای ابرو تا نزدیکی رویش موی سر شکافته و بخیه خورده که در گزارش برای دادگاه فقط به نوع«دامیه» اشاره شده
✓باتوجه به اینکه دیه بنرخ تورم حساب میشه دیه کامل در تیر 97 با بهار 97 که 231 میلیون تعیین شد یکسان هست و طبیعتا باتوجه به تورم 250٪ دلار یا طلای شرعی دستکم چهارصد میلیون محاسبه میکنند؟
✓گزارش پزشک قانونی به اسیب دیدگی درجه اول کلیه اشاره کرده. ایا همون ده ٪ دیه کامل هست یا کمتر؟ چون جراحی نشده کلیه بنده. و همچنین به اسیب طحال ومجاری ادرار اشاره شده .
✓سوختگی شیمیایی پوست(درجه ذکر نشده) باسن چپ و راست به اندازه تقریبی دودرصد پوست بدن
✓شکستگی استخوان جناغی سینه
✓شکستگی دنده اول متصل به استخوان جناغی سینه راست(غیر محیط بر قلب) .[پزشک اصلی جلسه پزشک قانونی اصرار داشت که درگزارش برای دادگاه اشاره به شکستگی دو مورد بالا نشه و تنها اسیبدیدگی ذکر بشه] اما در نهایت متوجه شدم که شکستگی درگزارش قید شده. ایا هرکدام از این موارد چقدر مبلغ رو متغیر میکند و ایا میشود بدلخواه گزارش را بدینشکل تغییر داد؟ کما اینکه شکستگی و ترکهای بزرگ در عکسها و گزارش متخصص ارتوپد مشهود هست و دوپزشک دیگر کمیسیون اصرار برشکستگی داشتند ولی پزشک اصلی زیر بار نمیخواست برود.
✓خواهش میکنم این پرسش رو هم مبسوط و مشروح پاسخ بدید :
با توجه به اینکه بنده مطمنم دستک کم یک یا دو دنده من شکسته یا یقینا اسیب اساسی دیده و متخصص من با توجیح اینکه هیچ درمانی برای دنده وجود ندارد و نیازی به عکس گرفتن نیست. و گزارش پزشک قانونی بسته و برای دادگاه ارسال شده و تاریخ دوماه دیگر برای مراجعه مجدد من به پزشک قانونی لحاظ کردند؛ ایا میتوانم عکس گرفته و خواستار شوم که گزارش اسیب دیدگی من را متخصص برای پزشک قانونی بفرستد؟
چراکه میدانم دیه دنده چپ دو و نیم برابر دنده راست و باتوجه به اینکه اسیب دیدگی اعضای زیرینش مثل طحال و کلیه مسجل شده و طبق قانون دیه مظاعفی برای دنده وجود دارد ملحوظ به اینکه شدت ضربه اعضای زیرین را مجروح سازد؟
از شما کارشناس گرامی خواهشمندم سوال پایانی را پاسخ داده و نرخ نسبی دیه انرا بفرمایید و اینکه ایا راهی هست من به حقوق خود درباره اسیب دیدگی دنده چپم دست پیدا کنم؟

پاسخ ها :

سیدپیمان شمس

جناب آقای سیدپیمان شمس :

دیه بر اساس نرخ تورم محاسبه نمیشه .قیمتی که در آغاز هر سال تعیین میشه ملاک می‌باشد .
نسبت به نظر پزشکی قانونی هم میشود اعتراض کرد هرچند ظاهراً شکستگی دنده ها در گزارش قید شده است .