مشاوره حقوقی رایگان - فسخ معامله ملک

با سلام و عرض خسته نباشید.
بنده در مورخ 97/10/27، یک واحد آپارتمان از دو نفر به صورت قولنامه ای ( هنوز پایانکار اخذ نشده و سندها تفکیک نشده ) خریداری کردم.
دو سوم پول رو به اون ها دادم و از اون جایی که شرط کردیم که باید مالک و سازنده رو بیارین برای تایید قولنامه ( هم شفاهی و هم کتبی در قولنامه قید شده ). با توجه به این که تا یک مدت مقرر معلوم شده که نمیتونند یا نمیخواهن به شروط قولنامه عمل کنند. یک سوم پول رو منوط کردیم برای امضای مالک اصلی و اون رو هم در قولنامه قید کردیم. حالا بعد از گذشت 22 ماه، اخیرا به من زنگ زدن که چون پول ما رو ندادی و پول از ارزش افتاده ما معامله رو فسخ می کنیم یا این که باید به جای 100 میلیون ( باقی مانده طلبشون ) 300 میلیون به ما پول بدی.
این هم بگم که آپارتمان رو به من تحویل دادند و من الان یک سالی هست اون جا ساکن هستم .
لطفا من رو راهنمایی کنید که آیا میتونن معامله رو فسخ کنند؟
با توجه به اجرای شرط در قبال پرداخت مابقی وجه معامله، میتونند از من مطالبه پول بیشتری بکنند؟
اگر من شکایت کنم قاضی حق رو به کی میده؟
با توجه به این که پایانکار ساختمون صادر نشده من میتونم برای تنظیم سند ازشون شکایت کنم؟ ( در قولنامه برای سند تاریخ مشخص نشده )
لازم به ذکر است که من تقریبا 6 ماه پیش اقدام به ارسال اظهارنامه به ایشون کردم و اظهارنامه دوم رو سه ماه پیش فرستادم.
از اون تاریخی هم که قرار بود من باقی طلبشون رو بهشون بدم، پول اون ها در حساب بانکی من دست نخورده موجود هست.
ببخشید که طولانی شد.
ممنونم به خاطر توضیحات کاملی ارائه خواهید داد.

پاسخ ها :

هادی امانپور قرایی

جناب آقای هادی امانپور قرایی :

هر اقدام قانونی به مفاد قراداد بستگی دارد در صورت درج شرطی مبنی بر پرداخت تاخیر ثمن موجب فسخ برای فروشنده میشود امکان فسخ وجود دارد لذا بایستی قرارداد بررسی گردد