مشاوره حقوقی رایگان - فروش مال غیر

سلام بنده به مبلغی پول به مدت یک هفته نیاز داشتم و چون خودم مسافرت بودم از همسرم تقاضا کردم مساعده بگیرد که در مقابل غیر از سود جهت اطمینان خاطر سند خودرو شخصی که بنام خودم می‌باشد و سند منزل و خودرو مرا به امانت بگذارد و در بنگاهی قولنامه ای صوری بنویسند که همسرم امضا کند همسرم چون فرصت نبود امضا کرده و مبلغ 26میلیون تومان به مدت چند روز گرفته و برایم فرستاده که 27 میلیون پس بدهیم در ضمن خودرو بالای صد میلیون قیمتش است که به امانت گذارده اکنون که خواستم پول برگردانم می‌گوید فروخته ام و شخص خریدار هم مدعی فروختن به دیگریست ضمنا بنگاه‌دار نسخه ای از قولنامه هم نداده و می‌گوید تنها در دو نسخه مینویسند که یکی نزد خودش و یکی به شخص مورد شکایت داده می کاغذی به همسرم نمی‌دهد و به اتفاق با همسرم به بنگاه رفتم و گفتم من صاحب خودرو هستم و باید لااقل متن آنرا بخوانم که خواندم و در آن مبلغ 86 میلیون ذکر شده بود که همسرم به ایشان فروخته و مبلغ نقد دریافت نموده دروغ محض است و در قسمت توضیحات نوشته شده بود از این تاریخ کلیه اختیارات این خودرو از عهده من خارج و در قبال ماشین و اسنادش اختیاری ندارم و به فلان شخص فروختم و اختیار دار است که این توضیحات را همسرم میگوید میگوید بعد نوشته شده و آن روز اصلا آنقدر وقت تنگ بود و عجله داشتم که درست مطالعه نکردم و شخص خریدار میفهمید عجله دارد از فرصت سوء استفاده کرده و از این شرایط کلاهبرداری نموده و ماشینی که در اصل امانت چند روزه بوده با حقه از همسرم خریده و هیچ پولی هم بابت آن نداده غیر از 26 میلیونی که قرض داده مدت چند روز و آن هم ربا بوده که مجبور بودیم لطفاً راهنمایی بفرمایید تکلیف این خیانت در امانت چیست؟ سپاسگزارم

پاسخ ها :

آرمان رستمی

جناب آقای آرمان رستمی :

با سلام اگر خودرو به نام شما است و همسرتان از شما قولنامه ای ندارد یک اظهارنامه به طرفیت شخص خریداری که از همسر شما خریده است تنظیم کنید و همسرتان از کسی که خودرو را به امانت گذاشته است شکایت خیانت در امانت کنند ولیکن این مستلزم اثبات است

پرسشگر :

با سپاس از شما
در خصوص پرونده خیانت در امانت و فروش مال غیر خودرو رأی صادره دادگاه به شرح ذیل میباشد:
دادنامه
مستندا به ماده 674 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)مصوب سال 1375 متهم را به تحمل دو سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم مینماید.همچنین این مرجع در خصوص اتهام دیگر متهم پرونده آقای ...دایر بر شرکت در فروش مال غیر موضوع شکایت خانم....،دادگاه با عنایت به محتویات پرونده وملاحظه اظهارات شاکیه در جلسه رسیدگی این مرجع که اظهار داشته که همسرش با اجازه قبلی ایشان اقدام به تحویل خودرو جهتامانت نزد متهم پرونده کرده و نظر به دفاعیات متهم و انکار بزه از ناحیه ایشان و فقد ادله کافی بر توجه این اتهام به متهم پرونده و نظر به حاکمیت اصل برائت ،مستند به ماده 4 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392 حکم بر برائت ایشان صادر و اعلام میگردد.رای صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدید نظر استان میباشد./

با توجه به این حکم
در خصوص جرم خیانت درامانت و فروش مال غیر حکم صادره دو سال حبس تعزیری عنوان شده ولی در مورد ردمال و خسارات برای مالباخته عنوان نشده با توجه به اینکه خودرو امانی هم اکنون دست خریدار است و از آن استفاده میکند درحالی که از تمام جریان شکایات با خبر است و میداند حکم بر توقیف قضایی دارد در تلاش برای فروش آن میباشد در صورتی که اصل شکایت برگرداندن مال امانی است در حکم نهایی تنها مجازات حبس نوشته شده خواهشا راهنمایی کنید پس تکلیف مالباخته و ضرر و خسارات و رد ماال چیست و چکونه باید پس گرفت؟؟؟!!

عادل بابایی

عادل بابایی :

شما از طریق دادگاه حقوقی و ارائه دادخواست صحیح میتوانید به ماشین خود برسید

ابراهیم قاسمی

ابراهیم قاسمی :

استان :

از آنجا که خودرو با قولنامه بفروش رسیده است اصل بر صحت قرارداد هست مگر اینکه خلاف ان ثابت شود .همسر شما میبایست دادخواست ابطال مبایعه نامه به دادگاه حقوقی تقدیم نماید و مستند شما این هست که قصد بایع بیع نبوده و صرفا دریافت 26 میلیون وجه نقد بوده که در جهت بازپرداخت وجه این قرارداد صوری به اجبار بنگاه دار تنظیم شده است ،دوما بنگاه دار میباست ثابت نماید کل مبلغ را به همسر شما پرداخت نموده که شهود ذیل قرارداد باید شهادت بدهند.سوما شما میتوانید قرارداد را فسخ نمایید چون همسر شما حق فروش نداشته و مالک شما بوده اید که مطلع بودن شما از فروش یا به امانت گذاشتن بنفع شما نیست .چهارما میتوانید شکایت فروش مال غیر مطرح نمایید که همسر شما هم مجرم قلمداد میشود.در اولین اقدام چون مالک خودرو هستید و سند بنام شما هست در قالب دستور موقت یا تامین خواستهج مبادرت به توقیف خودرو نمایید.