مشاوره حقوقی رایگان - دریافت مهریه چند سال بعد از مرگ شوهر

با سلام
برادرم سال 94 بر اثر تصادف فوت شدند. متاسفانه بیمه موتور که با آن تصادف کردند بیمه ای بود که هنوز حق بیمه را نداده.
ام. ال برادرم یک منزل مسکونی بود که هنوز تحویل نگرفته بود و دارای وام مسکن بود.
همسر برادرم همان سال 94 در خواست مهریه کردند ولی هنوز به چیزی نرسیدند.
چند روز پیش مامور بانک تماس گرفت و گفت دولت وام مسکن را واریز کرده و فقط 3میلیون را باید شما بدید تا سند آزاد شود.
سوال من این است که اگر سند آزاد شود و با توجه به اینکه پدر و مادرم هم از خانه سهم دارند آیا همسر برادرم می‌تواند آن را بجای مهریه طلب کند؟
سوال بعدی اینکه مهریه 110 سکه بوده آیا به قیمت امروز محاسبه می‌شود یا موقع درخواستش؟ با توجه به گران شدن سکه!

پاسخ ها :

فرزانه عزتي

فرزانه عزتي:

اول مهریه خانم پرداخت میشود چون جزو دیون ممتازه میباشد بعد هر چه باقی ماند به عنوان ارث بین وراث تقسیم میگردد

پرسشگر :

با تشکر از پاسخگویی
سوال دومم را جواب ندادید!
قیمت سکه به روز حساب می‌شود یا به قیمت موقع فوت و درخواست همسر برادرم؟؟

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام 1 - در هرصورت بستانکار حق مطالبه خود را از ما ترک را دارد وبعد از فوت متوفی وفق شرع وقانون بعد از کسر هزینه های کفن ودفن بر ورثه لازم است اولاً بدهی متوفی را ÷رداخت کنند وتا قبل از ÷رداخت بدهی حق هیچگونه دخل وتصرفی درسهم الارث متعلقه نخواهند داشت . 2 - همانگونه که اشاره نموده اید مهریه سکه است وسکه نیز به نرخ روز وبا اخذاستعلام از اتحادیه وصنف طلا فروشی ها محاسبه می گردد .

علی اصغر افخمی

جناب آقای علی اصغر افخمی :

با سلام بدوا مهریه همسر برادرتان پرداخت میشود چون جزو دیون ممتازه میباشد بعد هر چه باقی ماند به عنوان ارث بین وراث تقسیم میگردد.
مهریه به نرخ روز و پس از استعلام از اتحادیه صنف طلا فروشان محاسبه می گردد

ابوالفضل فاضلی

جناب آقای ابوالفضل فاضلی :

سلام بله باید اول مهریه پرداخت شود وچون سکه است قیمت قبل و الان ندارد و 110 عدد سکه باید به قیمت روز داده شود

محسن فاروقی

جناب آقای محسن فاروقی :

سلام
اولا مهریه همسر برادرتون به نرخ زمان تادیه یا وصول پرداخت میشود
در ثانی دیه بردارتون رو میشه به نحوی مطالبه کرد که رقم خوبی هم میشه
در صورت تمایل با اینجانب تماس بگیرید

یعقوب زیرک قولنجي

یعقوب زیرک قولنجي :

استان :

پاسخ سوال اول بله.
پاسخ سوال دوم اینکه وراث برادرتان به 110 تا سکه محکوم می شوند و نه قیمت آن لذا از اموال متوفی به مقدار 110 سکه و با قیمت الانه محاسبه و برداشت می شود