مشاوره حقوقی رایگان - ضمانت وام

با سلام بنده نیمه دوم 99 ضامن فردی شدم برای دریافت وام بعلت اینکه چک برگشتی داشتم چند روز بعد از امضاء اسناد زنگ زدند و گفتند ضمانت شما را قبول نکردند و وام گیرنده فردی دیگری را پیدا و ضمانت کرده بود ولی امروز از بانک تماس گرفتند که وام گیرنده چند ماه اقساط معوق داره و شما ضامن شدید گفتم ضمانت بنده را بخاطر اینکه چک برگشتی داشتم قبول نکردید گفتند ضمانت شما را بصورت مشروط قبول کردیم. آیا ضمانت مشروط هم مگر داریم در حالیکه دو تا ضامن نیاز داشته تامین کرده بود.متشکرم

پاسخ ها :

راضیه طهماسب نژاد

سرکار خانم راضیه طهماسب نژاد :

سلام
اگر مدارک ضامن بودن را امضا کرده باشین و عدم قبول ضمانت شما ثبت نشده باشه متاسفانه به عنوان ضامن دوم محسوب میشین چون مدارکتون رو از بانک دریافت نکردین ولی میتونین اثبات کنین و با ریس بانک صحبت بکنین در این مورد.

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود. ضامن مشروط نداریم. بانک موقع اجرا گذاشتن چک در دایره حقوقی تصمیم گیری می کنند که از کدام ضامن بگیرند و معمولا فقط علیه یکی اقدام قانونی می کنند یا وام گیرنده یا یکی از ضامنها . بعد از اینکه ضامن پرداخت کرد و تسویه کرد با نامه بانک می تواند از شخص وام گیرنده مطالبه کند و پولش را پس بگیرد . حالا اگر بعد از چن قسط بانک اقدام کرده شما شانس آوردید چون ممکن بود تا آخر اقساط صبر کنند بعدش اصل و سود وجریمه همه را بگیرند . به هر حال شما فقط به اندازه مبلف چک مسئولیت دارید نه بیشتر مگر اینکه در قرارداد قبول کردید که هر چه بود من پرداخت می کنم ولو بیش از مبلغ چک بود. بانکها قرارداد را دست مردم نمیدهند و کسی نمیداند که دقیقا چه مقدار ضمانت کرده ولی شما به حقوقی بانک مراجعه کنید ببینید مبلغ چه قدر است. موفق باشید