مشاوره حقوقی رایگان - ابطال شناسنامه

با سلام. پدر من خلافکار بوده و در دادگاه حکم خیانت علیه وطن برای او رد شده است و شناسنامه و مدارک من هم باطل شده است. برای گرفتن مجدد شناسنامه باید چی کار کنم؟

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام باید ابتدا به ثبت احوال مراجعه نمایید و در صورت عدم دریافت نتیجه به دادگاه شکایت کنید

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

مجازات قایم به شخص است.پدر شما مرتکب هر جرمی هم بشود تاثیری در حق و حقوق شما ندارد البته در هنگام استخدام در نهادها و ارگانهای دولتی این موضوع ممکن است تاثیرگذار باشد اما ما در قانون موردی نداریم که به علت ارتکاب جرم اولاد محکوم از داشتن حقوق اجتماعی محروم شوند ابطال شناسنامه هم در هیچکدام از جرایم چه به عنوان مجازات اصلی چه به عنوان مجازات تبعی قید نشده است البته ممکن است برای اشخاصی که تابعیت مضاعف دارند یا از تابعیت ایرانی خود به هر دلیلی خارج شده اند چنین محدودیتی وجود داشته باشد آنهم یحتمل برای جلوگیری از تالی فاسد داشتن اسناد هویتی مضاعف باشد.به هر روی شما اگر اصالتا ایرانی باشید و پدرتان مرتکب فجیع ترین جرایم هم بشود اسناد هویتی شما به دلیل ارتکاب جرم پدرتان قابل ابطال نخواهد بود.بهتر است برای روشن شدن موضوع حتما به صورت حضوری نزد وکیل مراجعه کنید چون یا شما برداشت نادرستی از موضوع دارید یا افرادی اطلاعات نادرست به شما دادند.از این جهت چنین شبهه ای را مطرح میکنم که در قوانین ایران چه قانون نیروهای مسلح چه قانون مجازات اسلامی اتهامی تحت عنوان خیانت به وطن هم نداریم.قانون ایران صرفنظر از تابعیت متهم از عنوان جاسوسی استفاده می کنند خود عبارت خیانت به وطن واژه ای نامأنوس در قانون مجازات ایران می باشد.