مشاوره حقوقی رایگان - انحصار وراثت

با عرض سلام و خسته نباشید، مادر بنده 2 سالی هست فوت شدند، مادر ایشان (مادربزرگ بنده) تا سال ها پیش در قید حیات بودند و البته قوه ادراک درستی تقریبا نداشتند به دلیل سن بالای 90 سال، اما مدت هاست اطلاعی از وضعیت ایشان نداریم و هیچ راه ارتباطی هم نداریم تا بتونیم از وضعیت ایشون اطلاع پیدا کنیم که در قید حیات هستند یا خیر.
گویا طبق قانون ایشان از اموال مادر بنده سهم میبرند، که البته اگر زنده باشند هم به دلیل وضعیتشون اصلا امکان استفاده یا بهره را ندارند، ورثه ایشان هم (خاله و دایی بنده) کوچکترین ادعایی رو اموال مادر بنده ندارند و خارج از ایران هستند.
با توجه به این تفاسیر اگر بنده در فرم انحصار وراثت و شهادت 3 نفر شاهد دفترخانه، اسم مادربزرگم را برای سریعتر پیش بردن کار اموال مادر قید نکنم چه تبعاتی خواهد داشت؟ آیا قانون 3 نفر شاهد را مورد پیگرد قرار میدهد یا در صورت شکایت سایر وراث فقط چنین اتفاقی میفتد؟

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

اداره ثبت احوال دراین خصوص استعلام میگیرد و مشخص میشود.حتما نام ایشان را قید کنید. شهادت خلاف واقع جرم و مجازات دارد