مشاوره حقوقی رایگان - تحصیل مال از طریق نامشروع

سلام. طاعات و عباداتتون قبول حق.
جسارتا اگر مهندس ساختمان مثلا پول کار روی 600 متر رو گرفته باشد ولی طبق نظر کارشناس صنف، ملک در واقع 300 متر باشد (مصالح بیشتری هم گرفته باشد البته) این جزء مصادیق تحصیل مال از طرق نامشروع هست یا کلاهبرداری ؟
در انجام تعهداتش هم کم کاری کرده ( نمای ساختمون رو اون چیزی که صاحب بنا میخواسته نزده اما پول چیزی که شخص مد نظرش بوده رو گرفته) حالا شخص باید شکایت کیفری بزند یا حقوقی یا از نظام وظیفه اقدام کند؟ ممنون میشم اگر ترتیب مراحلی که باید طی بشود و عنوان شکایت یا دادخواست رو توضیح بدهید.
با تشکر