مشاوره حقوقی رایگان - چک برگشتی شرکت تعاونی

با سلام یک فقر چک سفید امضاء بدون مبلغ و بدون درج تاریخ متعلق به شرکت تعاونی دامپروری که هنوز طرح آن احداث نشده و فاقد هرگونه سرمایه ای میباشد بصورت امانت نزد کسی که مبلغ 30 میلیون تومان به ایشان بدهکار بوده ام داشتم که ایشان با تبانی با برادرش مبلغ 100 میلیون تومان در چک قید نموده و چک را به شخص دیگری در وجه معامله ای سوری واگذار نموده است و ایشان اقدام به برگشت چک مذکور نموده و بر علیه این جانب بعنوان مدیر عامل و برادرم که بعنوان دارنده امضاء دوم در چک صادره میباشد طرح دعوی حقوقی نموده است و پرونده در مرحله رسیدگی در دادگاه مربوطه میباشد باتوجه به سفید امضا بودن چک تقاضای جلب ثالث بر علیه دو نفر اول نموده ایم ، تقاضای اعسار ما در خصوص هزینه دادرسی رد شده چطور باید از پرونده دفاع کنیم که رای به ابطال چک صادر بشه ؟ آیا طرح دعوی ایشان باید بر علیه شرکت تعاونی باشد؟ یا اینکه مستقیما صاحبان امضاء را با قید نام و بدون قید نامی از شرکت تعاونی شکایت نموده آیا در کل شکل شکایت ایشان از لحاظ قانونی درست است؟ در صورت امکان راهنمایی بفرمائید، با تشکر

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
نظر به اینکه جنابعالی چک را از صاحب حساب که شرکت تعاونی می باشد صادر نموده ایید لذا مطابق ماده 19 قانون صدور چک مسولیت تضامنی بین صادر کنندگان با صاحب حساب وجود دارد حال با توجه به اینکه جنابعالی چک را بصورت سفید امضا صادر نموده ایید این بمنزله نمایندگی دادن به دارنده چک هست که متن چک را شخصا نوشته و به بانک محال علیه تسلیم نماید البته اکر چک امانت بوده وبرای تسلیم این چک به شخصی که ابتدا از وی وجه اخذ نموده ایید واین چک را به ایشان تحویل داده اید صورتجلسه ایی در اینخصوص داشته باشید وشماره چک نیز در ان قید شده باشد میتوانید اثبات نمایید که چک بعنوان ضمانت باز پرداخت وجه اخذ شده بوده و شخصی که چک را به او تسلیم نموده ایید حق استفاده غیر مجاز از انرا نخواهد داشت مگر اینکه جنابعالی وجوه قرض گرفته شده به ایشان را در مواعد مقرر تادیه ننموده باشید که شخص مذکور حق استفاده از چک را دارد. البته برای این مورد نیز جنابعالی میتوانید دادخواست جلب ثالث را تسلیم دادگاه نمایید تا شخصی که چک شما را خرج نموده بعنوان ثالث وارد پرونده شما بشود شاید از این طریق بتوان ثابت نمایید که مبلغ اصل بدهی شما 30 میلیون تومان بوده وخواهان دعوی شما با سو استفاده از چک انرا به مبلغ 100 میلیون تومان مورد استفاده قرار داده است البته بار اثبات دعوی بر عهده شما خواهد بود.
موفق باشید