مشاوره حقوقی رایگان - بازنشستگی

با سلام و وقت بخیر. من نوزده سال سابقه دارم و چند ماه به صورت منقطع بیمه سخت و زیان آور دارم. دو سال هم خدمت سربازی رفتم و 48 سال سن دارم. آیا میتوانم بازنشسته بشوم؟ اگر باریکه بیکاری تمام کنم، چقدر حقوق من فرق میکند؟ ممنون از لطفتون.

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

اون چند ماه تاثیری در بازنشستگی شما نداره.ضمنا بهتره با بیمه بیکاری سنوات خودتان را تکمیل نکنین چون اون دو سال آخر تاثیر زیادی در مبلغ حقوق بازنشستگی شما داره بنابراین بهتره با کارفرما صحبت کنید تا حق بیمه سالهای آخر را برایتان حداقل پایه حقوق وزارت کار را رد نکنه و مبلغ واقعی حقوقتان رو رد کنه.هر چقدر اون چند سال آخر حق بیمه بیشتری بریزین حقوق بازنشستگی شما بالاتر خواهد بود چون این حقوق را بر اساس میانگین و معدل سنوات آخر خدمت قبل از بازنشستگی تعیین میکنن.شما برای بازنشستگی اقلا باید پنجاه و پنج سال سن داشته باشید.یا اینکه سی سال سابقه پنجاه سال سن داشته باشید.الان با این سن شما رو بازنشسته نمیکنن ولی اگه سی سال سابقه داشتین میتونستین پنجاه سالگی بازنشسته بشین.برای بازنشستگی با سابقه کمتر از سی سال باید 55سالتون پر بشه.الان مجلس یه طرحی داده که شرط سنی رو برداشتند فقط با سنوات میتونه فرد بازنشسته بشه منتها این طرح هنوز تصویب نشده.شما شرایط بازنشستگی رو الان ندارین نه سابقه تون سی سال شده نه سنتون 55سال شده.دو سال آخر خدمت حقوق شما را هر قدر نزد بیمه بالا بزنند به همون نسبت حقوق بازنشستگیتون هم بالا خواهد رفت.چون میانگین حقوق دو سال آخر قبل از بازنشستگی رو ضربدر سنوات خدمت میکنن تقسیم بر سی میکنن تا حقوق بازنشستگی شما بدست بیاد.مثلا اگه میانگین دو سال آخر حقوق شما پنج میلیون باشه و بیست سال سابقه داشته باشید حقوق بازنشستگیتون نزدیک به سه و نیم میلیون تومان میشه.اگه سی سال سابقه داشته باشی حقوق بازنشستگی شما میانگین دو سال آخر خواهد بود یعنی اگه میانگین دو سال آخر حقوقتان پنج میلیون بشه حقوق بازنشستگیتون پنج میلیون میشه.البته با سی سال سنوات.در مورد افرادیکه سی سال سابقه خدمت دارند میانگین حقوق دو سال آخر خدمتشان میشه همون مبلغ حقوق بازنشستگیشون به زبا خیلی ساده فرد بازنشسته حقوقش تقریبا اندازه همون حقوق سال آخر قبل از بازنشستگی میشه.