مشاوره حقوقی رایگان - تصادف زنجیره ای

با سلام و احترام.
اینجانب در حال رانندگی بودم و محل رانندگی حدود 200 تا 300 متری از چراغ قرمز بود. خودروها به علت ترافیک به آهستگی رانندگی میکردند. خودروی جلویی توقف لحظه ای نمود و من هم که پشت سر آن حرکت میکردم به ناچار توقف نمودم. هنوز یک ثانیه از توقف خودروی من نگذشته بود که خودروی پشت سری من که بنا به گزارش افسر پلیس (علت حادثه عدم توجه به جلو توسط راننده پشت سری بنده است و من را غیر مقصر دانست) مقصر بود، به ناحیه پشت خودروی اینحانب برخورد نمود و خودروی اینجانب را به خودرو ی جلویی من که حدود یک متر فاصله داشت کوبید. افسر محترم پلیس پرداخت خسارت عقب خودروی اینجانب را توسط ماشین متخلف دانست. ولی قسمت جلوی خودروی اینجانب که حدود 1/5 میلیون تومان خسارت دیده است را خودم باید پرداخت کنم و خسارت قسمت عقبی خودرویی که جلوی خودروی من قرار داشت را نیز من باید پرداخت کنم.
اگر خودروی عقبی من خطا نمی کرد، بنده به هیچ وجه به خودروی مقابل خودم تصادف نمیکردم. اینجانب در طی 20 سال رانندگی هرگز به خودروی جلویی خودم نزده ام و همواره فاصله لازم را حفظ می کنم. چرا باید تاوان بی دقتی و بی مسئولیتی راننده پشت سر را من بپردازم.
دلایل افسر محترم پلیس برای جریمه اینجانب عدم رعایت فاصله با خودروی جلویی است. در حالی که این فاصله نه معلوم است دقیقاً چقدر باید باشد و ثانیاً به علت پرتاب خودرو به جلو، این مقدار قابل تعیین نیست.
به نظر اینجانب افسر محترم پلیس که نقش قاضی پرونده را دارد، در روز قیامت ایشان و بقیه کسانی که حق اینجانب را به راننده مقصر داده اند به گردن دارند، زیرا علاوه بر این که وقت اینجانب را راننده مقصر تلف نموده و از کار و زندگی باز داشته است. تازه اگر کل خسارت ها را بپردازد، باز هم پیچ و مهره ای خودروی اینجانب و نیز خودروی جلویی اینجانب را شل کرده که قابل اندازه گیری نیست. در تصادف قبلی که آن هم یک جوان از بغل به خودروی اینجانب زد و مقصر بود. بعد از 6 ماه که به مکانیکی رفتم مکانیک از من پرسید چرا میله ای که مربوط به فرمان است، کج شده است؟ که متوجه شدم مربوط به آن تصادفی بوده است که از بغل به اینجانب زده بودند.
در هر حال این نوع قضاوت موجب تضییع حقوق شهروندان قانون مدار شده و از راننده خاطی حمایت می کند.
در حالی که اگر فرد خاطی حواسش را جمع می کرد و خطا نمی کرد، این همه مشکل برای جامعه ایجاد نمی کرد.
آیا راهی برای احقاق حق خودم دارم یا باید تابع قانون افسر پلیس باشم.؟
لازم بذکر است که راننده خودروی مقصر میگوید که من خسارت قسمت عقبی خودروی شما را فقط می پردازم که طبق برآورد کارشناسی حدود 400 هزار تومان می شود.
با تشکر از الطاف جنابعالی و همکاران محترم

پاسخ ها :

تصادف زنجیره ای تصادف