مشاوره حقوقی رایگان - پیش فروش آپارتمان

سلام. اینجانب به همراه حدود 35 نفر دیگه که بعدا با هم آشنا شدیم از یک پروژه در مشهد واحد پیش فروش خریدیم. خود من در بهمن 96 قرارداد بستم و مابقی دوستان در تاریخ ها متفاوتی تا اواخر 97. تو قولنامه ذکر شده که واحد رو اردیبهشت 98 تحویل میدن و سند هم مهر 98 زده میشه. با گذشت زمان در اردیبهشت 98 من یه احضاریه برای سازنده ها فرستادم که من حاضرم به تعهداتم عمل کنم اما شما هنوز کاری نکردین. در شهریور 99 هم مجدد یه احضارنامه فرستادم (البته اینو اضافه کنم که دو آپارتمان از سازنده دقیقا کنار هم قرار داشت که ما فکر میکردیم واحد کنار مربوط به ماست . اما این موضوع رو در تابستون 99 و زمان انتخاب کابینت برای آپارتمان اول فهمیدیم که واحد کنار مال منه و به من فروخته شده. البته جوری که بعد جلسه با سازنده و در حضور املاکی فهمیدم یا اینکه میخاستن تا اون زمان کش بدن موضوع رو که من شکایت نکنم) در هر صورت بعد این موضوع که فهمیدم واحد مربوط به من هنوز هیچ کاری روش انجام نشده شروع کردیم به جمع کردن مابقی خریدارا تا بتونیم دسته جمعی فکری ورداری. به انواع و اقسام روشها رو بردیم که بتونیم با صحبت و جلسه و ... سازنده ها رو مجاب به ساخت کنیم اما سازنده میگفت که پول ندارم و نمیتونم بسازم . در انتها که جمع شدیم یه وکیل گرفتیم و توسط اون شروع کردیم به انجام کار قضائی. اولین کاری که وکیل کرد گفت باید کلیه مدارک جمع آوری بشه و بعد به عنوان عدم ثبت قرارداد های پیش فروش که هیچ کدوم ثبت رسمی نشده و همه قولنامه ای بودن کار رو شروع کرد با این دلیل که کار رو با جرائم قابل گذشت که تا یک سال حق شکایت داریم و اگه مدتش بگذره دیگه غیر اجرا میشه یا همچین چیزی شروع کرد.
2 جلسه دادگاه برگزار شد و سازنده از دادگاه مهلت گرفت که من با خریدارا مصالحه میکنم . بعد از دادگاه اومد با این شرایط که من پول ندارم شما اول حدود 7 میلیارد از پول برای ساخت رو تامین کنین و بعد از شروع به کار من سال آینده حدود 7 میلیارد تزریق پروژه میکنم و ضمن اینکه اون جرائم مربوط به تاخیر در تحویل پروژه از ابتدا تا الان رو هم فراموش کنین. هیچ کس قبول نکرد این موضوع رو تا این که جلسه بعدی دادگاه برگزار شد و قاضی در کمال تعجب موضوع تاریخ قولنامه ها رو در نظر گرفت و کاری به تاریخ تعهد سازنده نداشت که اردیبهشت اعلام کرده سازه رو تحویل میده و با این اوضاع رای قرار موقوفی تعقیب صادر و پرونده بسته شد.
حالا ما باید چیکار کنیم که به حق خودمون برسیم؟ حدود 39 نفر خریدار که 3 سال منتظر ساخت بودن و با انواع وعده های سازنده ها صبر کردن و دو مرحله هم سازنده یه دستی به پروژه زده که شکایت مطرح نشه ( یه مرحله گودبرداری کرده و باز 6 ماه الاف کرده و یه مرحله نصف طبقه بتن ریزی کرده و الان تو همین مرحله توقف کرده ) باید چیکار کرد؟ ضمن اینکه من طبق مشاوره همون تاریخ تعهد سازنده براشون احضاریه فرستادم یعنی اون هم تاثیری نداشته ؟ الان چه راهکاری میشه داد؟؟

پاسخ ها :

یوسف حزبا

جناب آقای یوسف حزبا :

با سلام باید کلیه مستندات بررسی بشه چون متن قراردادها و تعهداتی که سازنده طی قرارداد متعهد شده خیلی موثره.