مشاوره حقوقی رایگان - ابطال شناسنامه توسط ثبت احوال

سلام. پدربزرگ من یتیم بوده و شناسنامه نداشته و بعدا هم اقدام نکرده است. بعدا که در سن 40 سالگی ازدواج میکند و بچه دار میشود و برای فرزندان خود میخواهد شناسنامه بگیرد تا بتونند مدرسه بروند از اون جایی که بی سواد بوده، باز هم اقدام به گرفتن شناسنامه برای خودش نمیکند و به جای این که مراحل قانونی رو طی کند راحت ترین کار رو میکند و با شناسنامه همسرش برای بچه ها شناسنامه میگیرد. بعد ها البته به مشکل میخورد و پشیمان میشود. پدر من فرزند اول ایشون الان 50 و خورده ای سال سن دارد و مدرسه رفته سربازی رفته و برادر های من هم سربازی رفتند. دو سه سال پیش ما متوجه شدیم کد ملی ما در بعضی سیستم ها دچار مشکل شده است و به ثبت احوال که مراجعه کردیم گفت پدربزرگ شما ایرانی نبوده است و شکایت کردیم. رفتنددر افغانستان گشتند و از پدربزرگ من مدرک شناسایی پیدا نکردند چون اصلا اقدام به تهیه مدرک شناسایی ای نکرده است. حالا ما هی از ثبت احوال شکایت میکنیم هی ثبت احوال به ما جواب رد میدهد. نه راه قانونی بلد هستیم و چون نهایت با سواد ما دیپلم هست و نه پول آنچنانی داریم. چی کار کنیم؟ اگر یک وکیلی باشد با این حال که راه حل دائمی برای این مشکل داشته باشد من هر طور شده مشکل مالی رو حل میکنم ولی اصلا فکر این که با شناسنامه مادر میگیرم برای من عذاب آور هست.

پاسخ ها :

یعقوب کدخدایی

جناب آقای یعقوب کدخدایی :

سلام
اگر برای پاسخ به این پرسش بایستی اطلاعات کامل اعم از ایرادات ثبت احوال، مشکلات پیش آمده و … را ارائه نمایید اما مطابق قانون جدید التصویب کسانی که مادرشون ایرانی باشه تابعیت ایرانی خواهند گرفت