مشاوره حقوقی رایگان - حضانت فرزندان

سلام، وقت بخیر. این مساله ای که در پایین به آن اشاره میکنم در خصوص برادر من هست. سپاس
بنده در هنگام ازدواج بدون دقت شرایط ضمن عقد برای طلاق را به زوجه دادم و حتی در سند ازدواج وکالت رو هم به ایشان دادم اما در خصوص حضانت فرزندان چیزی در سند ازدواج امضا نکردم.
بعد از چند سال زندگی با توجه به ارتکاب جرم به زندان رفتم اما بعد از تحمل یک سال و نیم دادگاه رای بر بی گناهی من صادر کرد. قبل از زندان رفتن همسر من به بهانه دیدن مادرش بچه ها ( فرزندان پسر هستند) را نزد مادرش برد و به خانه بازنگشت.
در زمانی که در زندان بودم همسرم به صورت غیابی از من طلاق گرفت و مهریه اش را به اجرا گذاشت. لازم به ذکر است در مدت زمانی که در زندان بودم فقط 2 بار برای من ابلاغیه آمد آن هم فقط برای مطلع شدن و حتی قاضی حق اعتراض را به من نداد.
2 روز بعد از آزاد شدن با حکم دادگاه طلاق غیابی گرفت و در سند طلاق این جمله نوشته شده: حضانت فرزندان صغیر با زوجه می باشد و زوج فقط میتواند روزهای پنجشنبه 2 ساعت فرزندان را ملاقات کند.
من الان در این 3 سال نفقه فرزندانم را پرداخت میکنم اما حتی اجازه دیدن فرزندان را به من نمیدهند.
آیا میتوانم درخواست حضانت کنم؟

پاسخ ها :

مهناز  رجبي

سرکار خانم مهناز رجبي :

سلام طبق ماده 1169 ق.م. براي حضانت و نگهداري طفلي كه ابوين او جدا از يكديگر زندگي مي‌كنند، مادر تا سن هفت سالگي اولويت دارد و پس از آن با پدر‌ است‌.

بعد‌ از هفت‌ سالگي در صورت حدوث اختلاف، حضانت طفل با رعايت مصلحت كودك به تشخيص دادگاه میباشد.