مشاوره حقوقی رایگان - شکایت مرد برای عدم تمکین زن

سلام. آیا زمانی مرد شکایت کند برای عدم تمکین زن، زن چه دفاعی میتواند از خود بکند؟ ایا مجبور به برگشتن به خانه است؟یا میتواند برنگردد و نفقه ای دریافت نکند.

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام " در فرض سوال مزبور اگر اثبات شود دادگاه حکم به الزام تمکین ( عام و خاص ) زوجه از شوهرش می نماید و در صورت استنکاف ، زن ناشزه محسوب و حق نفقه ندارد . حکم الزام در تمکین بدین صورت نیست که با قوای انتظامی و مامورین اجرا بشود آنرا اجرا نمود بلکه زن باید خودش بخواهد و راغب باشد که به حکم شرعی و قانونی تمکین تن بدهد وگرنه صرفا حق نفقه ندارد و لاغیر .

زهرا زارع مقدم چمتقالي

سرکار خانم زهرا زارع مقدم چمتقالي:

با سلام؛اگر در خصوص عدم تمکین خود دلایلی دارید که بتوانید در دادگاه آن را اثبات نمایید می توانید از آن استفاده نمایید همچون عدم امنیت جانی و … در غیر این صورت با قطعیت رأی صادره مبنی بر الزام شما به تمکین؛ نفقه به شما تعلق نخواهد گرفت؛ ضمن اینکه همسر شما به استناد رأی اصداری ممکن است ؛جهت تجویز ازدواج مجدد اقدام نماید

یک وکیل

سلام
مي تواند بر نگردد و نفقه مسقط مي شود.

طاهره تكري

سرکار خانم طاهره تكري:

سلام.باید عدم تمکین شما برای دادگاه موجه باشد یعنی دلایلتان کافی باشد صرف اینکه از نظر اخلاقی بد است یا هزینه زندگی رو پرداخت نمیکنه دلیل نیست دلایل روشن و قاطع.و اگر دلایلتان قابل توجیه نباشه مستحق نفقه نییستید و زوج علاوه بر رای عدم تمکین میتواند درخواست ازدواج مجدد کند.

بهاره   رستم زاده

سرکار خانم بهاره رستم زاده:

سلام. برای دفاع در دعوای تمکین زوجه می‌بایست دلیل موجه جهت عدم تمکین ارائه دهد در غیر این صورت نفقه ساقط میگردد