مشاوره حقوقی رایگان - مغایرت متراژ زمین در قولنامه زمان شاه با نقشه اداره اسناد

باسلام،
بعد از حدود 6 ماه که دنبال سند تک برگی گرفتن برای باغمون هستیم و در بنچاق و قولنامه زمان شاه حد و حدود آن 2500 متر ذکر شده، هفته گذشته نوبت تعیین شد که کارشناس زمین را بازدید کند که یک دفعه نیمساعت قبل رفتن به سر زمین، کارشناس اداره اسناد پرینتی از نقشه ای را رو کرد که در آن متراژ زمین 1400 متر تعیین گردیده (نقشه سال 1336) و این در حالیست که تا قبل این جلسه اداره ثبت مدعی بود که هیچ سندی راجع به این زمین نداریم و پرونده ما مشمول ماده 21 شد (زمین‌های بدون سند اولیه) که خوشبختانه بعد از بررسی های بعمل آمده هویت مالک زمین که زنده هم هستن مشخص شد.. منتها 2 تا شبهه و مساله ای که در این مورد هست:
1- این همه اختلاف متراژ و اعلام کردن و رو کردن سند آن توسط اداره ثبت و روز بازدید و پس از گذشت 6 ماه برای ما سواله.... و کارشناسان قبلی که نقشه زمین را تهیه کردند نظرشون اینکه که این سند مال این زمین نیست و ... آیا میتوان در این مورد شکایتی تنظیم کرد و یا درخواست بررسی دقیق تر داد؟
2- اگر کاملا این ادعا صحت داشته باشد با توجه به اینکه دسترسی به فروشنده که فوت کرده و وراث تقریبا غیرممکن است چگونه می توانیم برای زمینی که به متراژ 2500 خریداری کردیم و عنوان شده در بنچاق، سند تهیه کنیم؟
با تشکر

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اولا بله میتوانید از طریق ثبت موصوع را پیگیری نمایید
ثانیا برفرض اینکه متراژ اعلامی اداره ثبت صحت داشته باشد سند مالکیت شما باید اصلاح و بر اساس متراژ تعیین شده توسط ثبت سندصادر میگردد ولیکن مانده کسر مساحت را باید به طرفیت فروشنده اقامه دعوی نموده ومبلغ مازاد را دریافت نمایید