مشاوره حقوقی رایگان - اخاذی بعد از تعویض پلاک و قبل از سند رسمی

با سلام. بنده دو ماه پیش یک دستگاه خودرو از شخصی خریداری کردم و شاهدی بابت قولنامه نداشتیم! در روز تعویض پلاک مالک خودرو قولنامه را از من گرفت و تقاضای دو میلیون تومان وجه اضافه تر کرد که پذیرفتم...
بعد از تعویض پلاک با توجه به رای دیوان عدالت اداری اقدام به ثبت سند نکردم و قولنامه را هم پس نگرفتم! چند روز بعد تقاضای ثبت سند کردم که ایشان گفتند در صورتی سند می‌زنند که مبلغ 10 میلیون تومان پرداخت کنم!

با توجه به نداشتن قولنامه و شاهد آیا میتوانم از دادگاه تقاضای الزام به ثبت سند بگیرم؟ و آیا میتوانم به دلیل طلب اخاذی از مالک قبلی شکایت کنم؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی بدهید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
با توجه به تعویض پلاک و وجوه واریزی به ایشان میتوانید الزام به تنظیم سند رسمی خودرو را بنمایید

كورش  مكرم شهركي

كورش مكرم شهركي :

سلام باتوجه به اینکه پلاکک بنام شما خورده و راهنمایی کسی را مالک می‌داند که پلاک بنام اوست این خود قرینه ای محسوب می‌شود که شما بدهی به فروشنده ندارید. برآی قولنامه دادخواست استرداد سند عادی به استناد فک پلاک بدهید سپس با استناد به قولنامه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی بدهید. درجلسه دادگاه نیز شما مدعی هستید و بینه یعنی دلیل با شماست که به فک پلاک بعد هم قولنامه که مسترد میکنید استناد میکنید و خوانده که منکر تلقی می‌شود یعنی طرف مقابل باید به درخواست شما قسم یاد کند اینجوری شما ثابت میکنید بدهکار او نیستید و قولنامه را هم بدست می آورید.