مشاوره حقوقی رایگان - غبن در معامله

خودرویی حدودا 45 درصد ارزان تر از عرف بازار معامله شده است و در قرارداد چنین آمده است که: 1) کافه خیارات ولو خیار غبن هرچند فاحش یا افحش به هر عنوان ادعا و به هر میزان حتی به اعلاء درجه آن با اقرار طرفین و با علم و اطلاع کامل طرفین نسبت به عرف بازار اسقاط گردید. 2)طرفین قرارداد اقرار می کنند که قیمت مورد معامله را از نمایشگاه های خودرو و نمایندگی های رسمی خودرو سازان استعلام کرده اند و در زمان عقد قرارداد نسبت به قیمت و ارزش ریالی مورد معامله در بازار و کارخانه آگاهی و اطلاع کامل دارند و با علم و آگاهی به قیمت حقیقی مورد معامله، با رضایت کامل اقدام به خرید و فروش مورد معامله با قیمت توافق شده در بند 1 ماده 3 می نمایند. 3) قيمت توافق شده برای معامله در بند 1 ماده 3 به هيچ عنوان و به جهت نوسان قيمت مورد معامله قابل تغيير نيست و از اين حيث حق و ادعايی برای فروشنده يا خريدار متصور نيست. با این شرایط آیا فروشنده میتواند با ادعای غبن معامله را فسخ کند؟

پاسخ ها :

سيدرضا جلاليان

جناب آقای سيدرضا جلاليان:

در غبن افحش جای حتی توافق بر اسقاط کفایت نمیکند و براساس معامله ضرری کل معامله باطل است 45درصد تقرببا برابر نصف بوده و براساس قانون حتی با توافق هم قابل اسقاط نیست