مشاوره حقوقی رایگان - معاوضه خودرو

با سلام
دوخودرو طی دو مبایعه نامه جداگانه بین دو نفر معاوضه میشوند
خودرو اول به ارزشش 60میلیون تومان
خودرو دوم به ارزش 80 میلیون تومان
بابت خودرو ارزان تر مبلغی دریافت نشده و بابت خودرو گرانتر 20 میلیون تومان پرداخت شده است

*در هر دو مبایعه نامه ذکر شده است که مابقی ثمن خودرو در زمان انتقال سند رسمی پرداخت میشود و تاریخ انتقال سند هم ذکر شده است
*خودرو ها تحویل طرفین گردیدند
*کافه خیارات اسقاط شده اند

حال طرف دوم بدون توجه به اینکه خودرو ها را معاوضه کرده ایم ادعا دارد که باید مبلغ 60 میلیون بابت باقی مانده ثمن خودرو اش پرداخت کنم! و از طرف دیگر میگوید چون بابت معامله خودرو اول مبلغی را پرداخت نکرده میتواند معامله را فسخ کند

1-سوال اینکه برای حل مشکل پیش آمده چه اقدامی باید انجام دهم؟
2-آیا برای جلوگیری از بوجود آمدن این مشکل باید بندی در مبایعه نامه ها اضافه میشد؟
3-آیا میتواند معامله خودرو اول را به بهانه ردوبدل نشدن پول فسخ کند در حالی که خودرو را تحویل گرفته است؟
ضمنا شهود در خارج از کشور هستند و در دسترس نیستند
متشکرم.

پاسخ ها :

الهه  حقي

سرکار خانم الهه حقي:

با سلام این تعهد تاثیری در حکم شما ندارد و ملک متعلق به فردی است که سند به نام او شده است مگر با ناقل قانونی ملک قبل از تاریخ به وجود آمدن طلب شما به دیگری منتقل شده باشد یعنی فردی که شما از او طلب دارید آن را به متعهدین فروخته باشد قبل از اینکه طلب شما به وجود آمده باشد مهم تاریخ موجود شدن طلب شما است