مشاوره حقوقی رایگان - معامله ملک موروثی

با سلام و وقت بخیر
یک سوال حقوقی داشتم از خدمتتان
بنده سال 96 ملکی موروثی خریداری کردم که صاحبان آن مادر و فرزندی صغیر بودند و مادر که دو ونیم دانگ منزل به نام ایشان بود و قیم فرزند صغیر هم بود قولنامه را امضا کرده و قرار بود در پایان سال 96 سند به بنده بدهد و مابقی پول که طبق عرف یک سوم کل پول هست رو برای سند نگه داشتم
زمین مشکلات شهرداری و ... فراوانی داشت و تا الان زمان برد تا مشکلاتش حل شود و بنده هم چندین بار خواستم پول را به ایشان بدهم قبول نکردن و گفتن بماند برای سند که از من بگیرد و به حساب صغیر در دادسرا ریخته و مجوز سند زدن را از دادسرا بگیرد
حال که سند تقریبا درست شده کارشناس دادگستری ارزش زمین را ده برابر سال 96 اعلام کرده و این خانم که فقط یک آپارتمان دارد می‌گوید نمی‌تواند آپارتمان را به نام پسرش بکند
بنده حاضر شدم هفتاد میلیون هم بیش از مبلغ مانده به ایشان پرداخت کنم
سوالم این بود چون مالی که معامله کردم مال منقول صغیر بوده میتوانم آیا دادخواست الزام سند بدهم یا اینکه مغلوب خواهم شد؟

پاسخ ها :

زهرا جمالی

سرکار خانم زهرا جمالی :

سلام و احترام خدمت شما
مطابق ماده 83 از قانون امور حسبی ،اموال غیرمنقول محجور فروخته نخواهد شد. مگر با رعایت غبطه او و تصویب دادستان، لذا در زمان تنظیم قرارداد باید تصویب دادستان اخذ میشد ،در واقع نسبت به سهم صغیر به قیمت روز باید معامله کنید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

فقط نسبت به سهم ضغیر معامله شما غیر نافذ است و نهایتا باید به نرخ روز مبلغ را تودیع کنید و رضایت بگیرید

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

نسبت به صغیر‌معامله غیر نافذ است و باید قیمت روز را باید بدهید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

نسبت به صغیر‌معامله غیر نافذ است و باید قیمت روز را باید بدهید.

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

نسبت به صغیر معامله نافذ نیست و باید قیمت روز دهید