مشاوره حقوقی رایگان - اعاده حیثیت و گرفتن خسارت

باسلام قبلا پرسیم شخصی پدرم رو تهدید کرد الان همون شخص ازپدرم وبرادرم وبرادر دامادمان شکایت کرده ک او را در پمپ گاز مورد ضرب وجرح عمد با چاقو قرار داده این شخص هیچ اطلاعی ب ماموران نداده وپس ازبررسی دوربین وپرس وجوازمدیریت پمپ گاز چیزی دیده نشده وتنها شاهد او دامادش است ک بابرادرم خصومت شخصی دارد دادیار براساس تناقض بین حرفهای شهود دوطرف و البته عدم تطابق بین حرفهای شاهد شاکی منع تعقیب صادر کرده ایا خانواده ام میتوانند از این شخص هزینه وکیل را گرفته و درخواست اعاده حیثیت نماید

پاسخ ها :

یاسر معتمدی محمدیان

جناب آقای یاسر معتمدی محمدیان :

با سلام ، دوست عزیز موضوعی که شما تحت عنوان اعاده حیثیت از آن یاد می کنید ، در قانون جدید مجازات اسلامی تحت عنوان افترا مطرح شده است . طبق ماده 697 قانون مجازات اسلامی ، افترا یعنی کسی بگوید که دیگری مرتکب جرمی شده ولی نتواند ادعای خود را در محکمه ثابت نماید. البته باید توجه نمایید که صرف شکایت یک فرد به مراجع قضائی ، افترا نمی باشد بلکه برای اینکه جرم افترا تحقق پیدا کند ، لازم است تا فرد افترا زننده ، اولاً جرمی را به دروغ به دیگری نسبت دهد و ثانیاً علم و اطلاع داشته باشد که در حال انتساب یک امر دروغ به طرف مقابل خود است بنابراین باتوجه به توضیحات فوق، در موضوعی که مطرح نمودید ، با توجه به اینکه در دوربین های پمپ گاز ، ضرب و شتمی وجود نداشته و همچنین کارکنان پمپ گاز نیز چیزی ندیده اند ، لذا شما می توانید از آن فرد به جرم افترا شکایت نمایید البته پذیرش افترا نیازمند دفاع فنی و تهیه لایحه ی مناسب توسط شما بوده که بتوانید شرایط و ارکان جرم را برای مقام محترم قضائی توجیه نمایید . موفق و موید باشید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
به جرم افترا شکایت کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام در صورت شکایت افترا و اعاده حیثیت نتیجه نخواهید گرفت مگر ...
ولی شما میتوانید دادخواست مطالبه هزینه حق الوکاله وکیل را مطرح نمایید