مشاوره حقوقی رایگان - فوت ناشی از کار

سلام. باجناق بنده چندی قبل در معدن با ماشین به دره سقوط کرده و فوت نموده است. (گواهینامه نداشته است) بنا بر اظهارات یک نفر که در آنجا شاهد ماجرا بوده می گوید با ماشین آمد عقب و با سرعت رفت به دره . حالا چون بازرس اداره کار حادثه را ناشی از کار ندانسته تامین اجتماعی مستمری بازماندگان (خانم و دو پسر 10 و 12 ساله) را برقرار نمی کند چون می گوید وظیفه او رانندگی نبوده و ناشی از کار نیست. و سوابق بیمه اش هم خیلی کم است جمعا حدود 3 سال ، 90 روز پشت سرهم نیز ندارد (آخرین واریزی بیمه از اول اردیبهشت تا 17 خرداد (وقوع حادثه) می باشد حدود 47 روز)
البته سه برج قبل را پیمانکار بیمه رد نکرده و گرنه شامل 90 روز میشد. به اداره کار شکایت کردیم ولی حقوق را گویا دقیق به حسابش واریز نمی کردن و پرینت حساب نیز برای اثبات ادعا نمی توانیم ارایه کنیم
اگر راهنمایی بفرمایید ممنون می شوم

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
مطابق ماده 80 قانون امین اجتماعی بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفی در صورت حالت زیر مستمری بازماندگان دریافت خواهند داشت:
در صورت فوت بیمه شده‌ای که در 10 سال آخر حیات خود، حداقل حق بیمه یک سال کار، مشروط بر اینکه ظرف آخرین سال حیات حق بیمه 90روز کار را پرداخت کرده باشد.
پس شما ابتدا باید از کارفرما شکایت نموده تا حق بینه 90 روزه ایشان مسجل وسپس اقدام به پیگیری مستمری بازماندگان نمایید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام
خدمت شما عرض کنم ابتدا که به وراث دیه تعلق می گیرد و بابت بیمه رد نشدن توسط پیمانکار هم می توانمید شکایت نمایید.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

از پیوانکار بابت رد نکردن بیمه شکایت مطرح کنید و برای دریافت دیه نیز برای بازماندگان دادخواست مطالبه دیه دهید

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

اگر بیمه رد نشده اقدام به طرح دادخواست نمایید به علاوه دیه یه شما تعلق میگیرد

الهه دشتی

سرکار خانم الهه دشتی:

فوت ناشی از کار نبوده اما اگر ثابت شود به دستور کارفرما انجام شده میتوان کارفرما را مسول نمود و خسارت یا دیه گرفت

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
از کارفرما جهت رد نشدن بیمه شکایت نمایید
دادخواست مطالبه دیه مطرح نمایید

نسرین عصیانی خوزانی

نسرین عصیانی خوزانی :

برای مستمری میتونن به دیوان عدالت شکایت کنن