مشاوره حقوقی رایگان - کادو عقد

سلام....
بعد عقدم به عنوان رسم و کادو ورود عروس به خانه داماد 1000متر زمین زراعی به من هدیه دادند ( 10نفر معتمد محل زیر برگه را امضا کردند...)....بعد گذشت تقریبا 2سال....متوجه شدم خانواده همسرم بدون اطلاع من زمینم را فروختند....و ادعایشان این هست که فروختیم که واستون خونه بخریم....ممنون میشم راهنماییم کنید....

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

هدیه دهنده حق رجوع داشته مگر شرط اول که روشن است؛ چنانچه عین مال از بین رفته باشد؛ دیگر امکان رجوع وجود نخواهد داشت.درباره شرط دوم نیز برابر قانون واهب در 6 صورت حق رجوع ندارد که شامل 1- متهب؛ پدر، مادر یا اولاد واهب باشد 2- هبه معوض و عوض هم داده شده باشد؛ یعنی واهب در قبال هبه مال خود به متهب،از او مالی دریافت کرده باشد 3- عین موهوبه از ملکیت متهب خارج یا به ملکیت دیگری درآمده باشد، خواه قهراً مثل اینکه متهب به‌واسطه فلس محجور شده باشد، خواه اختیاراً مثل اینکه عین موهوبه به رهن داده شده باشد 4- در عین موهوبه تغییری حاصل شده باشدبه‌عنوان مثال در زمین، ساختمان ساخته شود یا پارچه‌ای دوخته شود. ملاک تغییر عرفی است (ماده 803 قانون مدنی) 5 ـ پس از فوت واهب و متهب امکان رجوع از هبه وجود ندارد و اختیار رجوع کاملاً قائم به شخص است و به ورثه منتقل نمی‌شود (مفاد ماده 805 قانون مدنی) 6 ـ چنانچه شخصی طلب خود را به مدیون ببخشد حق رجوع ندارد.(ماده 806 قنون مدنی)

نعیمه خیرالهی

نعیمه خیرالهی :

سلام شرایط و برگه قرارداد باید بررسی شود ونیاز به اخذ توضیح است از طریق سایت بامن تماس بگیرید