مشاوره حقوقی رایگان - کتمان کردن حقیقت

با سلام
یکی از بستگان 5 سال پیش ضامن بنده شدند تا بنده وامی را بردارم. من آن وام را دریافت کرده و طی 5 سال حتی بدون یک روز تاخیر اقساط آن را پرداخت نمودم و آن وام را تسویه نمودم و چکی را که ایشان به بانک جهت ضمانت بنده داده بودند را بانک با سوراخ کردن و باطل نمودن به بنده تحویل داد تا آن چک ابطال شده را به ایشان تحویل دهم. من چک را تحویل ایشان دادم ولی الان ایشان مدعی شده اند چک را من به ایشان نداده ام و علیه بنده شکایت نمودند. حال من چه کار باید کنم باز تاکید میکنم چک توسط بانک ابطال شده بود و من موقع تحویل چک به ایشان ازشون رسید دریافت نکردم.
با تشکر

پاسخ ها :

یک وکیل

با سلام در وهله اول که چک باطل شده ارزش و اعتباری ندارد که شما بخواهید از آن استفاده ای کنید،از بانک نامه ای مبنی بر تسویه حساب بگیرید و به دادگاه ارایه دهید اگر شاهدی هم دارید که در دادگاه حاضر کنید و در نهایت اگر دادگاه حقوقی است سوگند یاد کنید و اگر کیفری باشد که تعزیرات را نمی توان با سوگند ثابت کرد.

یک وکیل

سلام" هر شخص که ادعا دارد باید آنرا در مرجع قضایی صالح به اثبات برساند و طبق اصل 37 قانون اساسی ، اصل بر برائت افراد است مگر خلافش به اثبات برسد .

احمد باقری

جناب آقای احمد باقری :

با سلام کاربر گرامی هر چند چک ابطال شده و ارزش قانونی ندارد لیکن شما باید در خصوص اینکه ادعا میکنید چک ابطال شده را به صاحب آن تحویل و عودت داده اید دلیلی داشته باشید اعم از رسید یا شاهد و ... لیکن با توجه به اینکه شما استفاده ای از چک ایشان نکرده اید موضوع کیفری آن تقریباً منتفی بوده چرا که در صورتی اتهام خیانت در امانت یا امثال آن شامل حال شما میشد که چک مزبور را بجای عودت دادن به صاحب آن به دیگری خرج میکرید.لذا شما جهت دفاع از خود میتوانید تائیدیه بانک وام دهنده مبنی بر تسویه حساب وام خود را به شبع رسیدگی کننده ارائه دهید تا قرینه ای بر صحت ادعای شما تلقی شود.

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.با دادن تعهد دال بر اینکه در صورت سوء استفاده از چک مذکور توسط هر شخص یا اشخاص دیگر.قاعداتاً این موضوع می بایستی فیصله داده شود.یاالله

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و احترام
علی القاعده شما میبایست پس از تحویل چک در قبال اخذ رسید اقدام به تحویل چک مینمودید ولی حال که اینکار را انجام نداده اید اگر شاهدی دارید انرا به دادگاه معرفی کنید و ضمنا از بانکی که وام دریافت کرده اید هم تاییدیه پرداخت وام رو دریافت کنید هم اینکه بانک اعلام نماید که این چک در قبال ضمانت ان وام بوده و پس از تسویه وام ابتدا ابطال و پانچ شده و سپس در اختیار شما قرار گرفته است

یک وکیل

همکاران پاسخ کامل و مقتضی را ارائه نمودند لذا از تکرار پرهیز می نمایم