مشاوره حقوقی رایگان - تفسیر دقیق کلمه ی علی الحساب در قرارداد من با تعاونی مسکن چیست؟؟

با سلام
من عضو یک تعاونی مسکن هستم و نوع پرداخت من جهت هزینه ی ساخت به تعاونی طبق قرارداد فی ما بین به صورت علی الحساب عنوان شده است. من طبق قرارداد منعقده با تعاونی در سر رسیدهای اعلامی توسط تعاونی که در قرارداد هم است مبلغ 130 میلیون تومان را در سال 1394 پرداخت نموده ام که به نرخ روز تقریبا معادل کل هزینه ی ساخت یک واحد 85 متری در سال 1394 بوده است ولی تعاونی به علت سوء مدیریت نتوانسته واحد ها را بسازد و تحویل دهد و در سال 1400 که با تورم شدیدی نسبت به سال های قبل مواجه هستیم، تعاونی مجددا از من درخواست مبالغ بیشتری حدود یک میلیارد تومان کرده است و مدعی این است که چون نوع قرارداد به صورت علی الحساب بوده است ، تعاونی حق دارد تا هر چند سال که طول بکشد و هر مبلغی که لازم باشد از عضو بگیرد و پرداختی های عضو در گذشته هر چقدر هم بوده و کفاف کل هزینه ی ساخت یک واحد را دارا بوده ، مهم قلمداد نمی شود و عضو باید مبالغ جدید اعلامی از سوی تعاونی را تقبل به پرداخت نماید و این مسئله مصداق بارز ظلم است.
اصل سوال: حق من در این داستان چیست؟ چون در قرارداد نوشته علی الحساب ، من باید هر چقدر هم که تعاونی پول بخواهد را پرداخت کنم؟ پس سوء مدیریت تعاونی چه میشود که به من ضرر و زیان وارد کرده و ارزش پول من در سال 1394 که کفاف هزینه ی ساخت یک آپارتمان 85 متری را میداد چه میشود؟؟ با 130 میلیون تومان در سال 1394 میشد 130 تن آهن خرید و الان قیمت 130 تن آهن حدود 2 میلیارد تومن است. یعنی ارزش پول که به تعاونی پرداخت کردم بیش از 15 برابر شده است.

پاسخ ها :

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

مبلغ پیش پرداخت را علی الحساب می گویند