مشاوره حقوقی رایگان - الزام به تنظیم سند

اگر دادگاه بر اساس مبایعه نامه ،حکم الزام به تنظیم سند، به نفع شاکی دهد و درمهلت اعتراض ،متشاکی اعتراض نماید که ملک را به کس دیگر صلح کرده و برای همین سند را به شاکی منتقل نکرده است ،آیا دادگاه موضوع صلح را بررسی  وممکن است ترتیب اثر بدهد؟ یا موضوع صلح ارتباطی با پرونده نداشته و باید در شکایت جداگانه توسط ذینفع مربوطه مطرح گردد؟
البته صلحنامه غیررسمی بوده و اصل آن نیز موجود نیست

پاسخ ها :

یاسر معتمدی محمدیان

جناب آقای یاسر معتمدی محمدیان :

با سلام دوست عزیز
اولا این حالتی که می فرمایید جرم بوده و عنوان آن نیز انتقال مال غیر است و مجازات آن نیز 1 تا 7 سال حبس می باشد یعنی چه اول صلح نموده و سپس مبایعه نامه را تنظیم نموده باشید و چه برعکس، در هر دو حالت جرم فوق محقق خواهد شد .
ثانیاً اگر تاریخ صلح ، پس از مبایعه نامه باشد ، در اینصورت صلح مذکور اصطلاحا فضولی بوده و غیر نافذ است لذا دادگاه همچنان حکم به تنظیم سند به نفع طرف معامله موضوع مبایعه نامه خواهد داد .
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر ، از طریق پنل مشاوره با اینجانب تماس بگیرید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
این ادعا که خواهان بعد از خرید ملک را به کسی دیگری در قالب عقد صلح انتقال داده اگر قابل اثبات نباشد فایده ای نخواهد داشت.
و شما نیز اعلام کرده اید که صلح به صورت عادی بوده بنابراین قابل اثبات نیست مگر اینکه خواهان اقرار کند.
از طرفی شما ملک را به خریدار انتقال داده اید و لزومی ندارد شما پیگیر موضوع باشید که ملک را انتقال داده یا نه