مشاوره حقوقی رایگان - اثبات اشتغال

با سلام
بنده سالها پیش سرقفلی مغازه ای رو خریداری کردم
چندین سال خودم اونجا مشغول بکار بودم
اما چند سالیه که بدون اجازه موجر دادمش اجاره

سوالم اینه که اگر جواز کسب خودمو دوباره فعال کنم بزارم رو مغازه ، میتونم بگم خودم دارم اونجا کاسبی میکنم ؟؟؟

یعنی اگر مستاجر من با جواز من تو مغازه کار کنه ، مالک میتونه ثابت کنه که مغازه رو دادم اجاره ؟؟؟

چون مالک گفته میخوام برم شکایت کنم

با تشکر فراوان
ناظر محترم لطفا تایید کنید

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر به طوری اثبات گردد که شما مغازه را به اجاره غیر واگذار کردید و انتقال از شما سلب شده است موجر می تواند تخلیه عین مستاجره را بخواهد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
به هر صورت اگر ثابت کند به کسی اجاره داده اید می تواند حکم تخلیه بگیرد.

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .بار اثبات ادعا بر عهده مدعی است در صورتی که موجر اثبات کند که شما به دیگری بدون اذن واگذار نموده ایدحال با هر ادله ای .حق تخلیه شما را می تواند بگیرد.

محدثه  مرادي قهدريجاني

سرکار خانم محدثه مرادي قهدريجاني :

در صورتی که اثبات کند بدون اذن اجاره دادید حکم تخلیه صادر میشود

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر اجاره مشمول قانون 56 است در هر صورت ریسک دارد

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

در هر صورت باید ثابت کند به کسی که اجاره دادید حکم تخلیه بگیرد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

بر اساس " قاعده البینه علی المدعی " ، یا " البینه علی من ادعی " ، مدعی باید ادعای خود را اثبات نماید و تفاوتی نمی کند که مدعی خواهان یا خوانده دعوا باشد . بنابراین، فراهم آوردن و ارائه دلیل بر عهده مدعی و یا به عبارت دیگر ، " بار دلیل بر دوش مدعی است " . مدعی هر یک از اصحاب دعواست که اظهار او خلاف اصل است و یا اینکه اظهارات او خلاف امری باشد که قانونگذار فرض کرده است .

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اگر ثابت کند بدون اذن اجاره داده اید می تواند حکم تخلیه بگیرد.

مهسا ستایش نیا

سرکار خانم مهسا ستایش نیا :

در خصوص انتقال سرقفلی باید بین انتقال سرقفلی ناشی حق کسب و پیشه(1356) وسرقفلی واقعی(1376) تفکیک قائل شد

انتقال حق کسب و پیشه: اگر قرارداد اجاره مشمول اجاره های سال 1356 باشد؛ در صورتی می توان حق کسب و پیشه را انتقال داد که اولا مالک اجازه صریح به انتقال داده باشد، دوما انتقال با سند رسمی باشد و سوما انتقال برای شغل مشابه باشد .

اگر قرارداد اجاره ای مشمول سال 1356 باشد و مستاجر حق انتقال به غیرنداشته باشد؛ مالک باید در مقابل تخلیه محل توسط مستاجر کل حق کسب و پیشه را به او بپردازد اما اگر این کار را نکرد مستاجر می تواند برای گرفتن مجوز انتقال به دادگاه مراجعه کند.

انتقال سرقفلی: اما در خصوص انتقال سرقفلی( سرقفلی واقعی) زمانی می توان سرقفلی را انتقال داد که بین مالک و مستاجر در این خصوص توافق شده باشد و یا مالک مستاجر را از انتقال منع نکرده باشد.

اما امروزه اغلب مستاجرین با پرداخت درصدی از ارزش سرقفلی اقدام به گرفتن رضایت مالک برای انتقال می نمایند همچنین لازم به ذکر است که در صورت فوت مستاجر این حق انتقال سرقفلی خود به خود به ورثه مستاجر منتقل می شود و ورثه مستاجر نیز می توانند طبق موارد گفته شده سرقفلی را انتقال دهند.

در خصوص امکان گرفتن اجازه انتقال از دادگاه یا همان تجویز انتقال منافع ریزه کاری هایی وجود دارد که اغلب ناشی از ندانستن قانون حاکم بر اجاره وروابط آن است