مشاوره حقوقی رایگان - در استعلام سوء سابقه ، جمله ی "فاقد سوء پیشینه است" با جمله ی " فاقد سوء پیشینه موثر است" تفاوت دارد؟

من حدود بیست سال پیش به یک سال زندان محکوم شدم که با عفو رهبری بعد از شش ماه آزاد شدم.
حالا که نامه سوء پیشینه گرفتم نوشته : فاقد سوء پیشینه ی موثر است . این را که تا ابد برای پست های حساسی مثل مجلس و شورای شهر و ... نمیشه ثبت نام کرد را میدانم . سوالم اینه که آیا به کار بردن کلمه ی "موثر" در این نامه ، برای جایی که میخوام نامه را ارائه کنم ، مشخص میکنه که من به هرحال سابقه ای داشته ام ولی برای این مورد موثر نیست و زمانش منقضی شده
یا نه ، توجه کسی رو جلب نمیکنه و مسئول آن شرکت یا سازمان کلا متوجه سابقه دار بودن من نمیشه

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .برخی جرایم مهم در قانون هستند که در صورت ارتکاب ان فرد دچار سو پیشینه موثرمی گردد که پس از گذشت مرور زمان های لازم در ان هرچند کماکان و برای همیشه مشخصات سجلی اش در سامانه‌های قوه قضاییه ثبت است اما در صورت استعلام توسط سایر نهادها این سامانه ایشان را دارای سوء سابقه کیفری موثر نمی داند که اصطلاحاً می‌گویند چنین شخصی حیثیت اعاده شده است.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

سابقه شما در پیشینه کیفری ثبت وقابل دسترسی مراجع قضایی می باشد ولیکن محکومیت موثر کیفری نیست

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر کسی متوجه نخواهد شد و در صورت استعلام گواهی عدم سو پیشینه صادر خواهد شد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

درود سابقه شما در پیشینه کیفری ثبت وقابل دسترسی مراجع قضایی می باشد ولیکن محکومیت موثر کیفری نیست

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
برای کسی که ریز بین باشد ممکن است جای سوال باشد برایش

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

غیر از مراجع قضایی کسی از نوع و موضوع سابقه کیفری شما مطلع نمیشود

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
کلیه سوابق درج می گردد ولی بعضا به جهت مرور زمان در استعلام تصریح نمی گردد و فقط بعضی ارگانهای خاص و امنیتی کل سوابق برایشان ملاک می باشد و اصولا در این شرایط گواهی عدم سوء پیشینه صادر می گردد