مشاوره حقوقی رایگان - خیانت در امانت و استرداد لاشه چک

سلام وقتتون بخیر
دوسال پیش بنده وامی به مبلغ 50 میلیون گرفتم و به شخصی که ضامن شد مبلغ 65 میلیون چک امانت دادم که داخل چک در وجه نام خود ضامن زدم اما داخل چک موضوع امانت یا ضمانت ذکر نکردم اما قراردادی نوشتیم مبنی بر اینکه اگر بنده اقساط پرداخت نکنم ایشون میتوانن از مراکز قانونی پیگیر بشن و بنده باید کل وام تسویه کنم و چک ایشونو برگردونم اما اگر وام به موقع پرداخت بشه این چک خارج از اعتبار است و همسرم به عنوان ضامن پشت چک بنده رو امضا کردن و وام به روز می باشد و کلا اعتبار حسابم خوبه و معدل حساب بنده بالاست و ایشون از این موضوع باخبر بودن و چک بنده تاریخ نداشته اما ایشون چکی که در وجه خودش بوده به(صورت ضمانت)تاریخ زدن بدون امضای خودش به شخص سوم و شخص سوم به شخص چهارم داده و شخص چهارم هرچند با حس هایی که بنده دارم همشون باهم همدست هستن اما ایشون میگن از من کابینت بردن و من فقط از شخص سوم که چک گرفتم و شما شکایت میکنم و به افراد مابین چک ربطی پیدا نمیکنه الان سوال بنده این هست
1: بنده علاوه بر خیانت در امانت برعلیه شخصی که چک دادم میتوانم استرداد چک هم بزنم بر شخص چهارم و شخصی که چک از من گرفته؟؟
سوال دوم: ایشون با علم بر اینکه بهشون گفتم چک ضمانت بوده و راضی نمیشن به شخصی قبلی برگردونن و مبلغشونو بگیرن میتونن از من درخواست پول کنن و من تو این ماجرا باید پولی پرداخت کنم؟؟
ممنون میشم از پاسختون

پاسخ ها :

یوسف حزبا

جناب آقای یوسف حزبا :

با سلام قانونا وجود چک در دست شخصی نشان مدیونیت صادر کننده چک است