مشاوره حقوقی رایگان - اثبات مالکیت زمین

پدری زمین کشاورزی خود را به پسر بزرگش طی سند محضری انتقال می‌دهد، دوسال بعد فوت میکند. زمین هم در تصرف پسر بزرگتر قرار دارد. پس از فوت پدر، دو فرزند دیگر ادعا میکنند پدرشان زمین را با سهم مشخصی بین فرزندان در 15 سال قبل صلح کرده. برگه‌ صلحنامه عادی(دست نویس) به دادگاه ارائه میدهند و ادعای اثبات مالکیت دارند. نکته حائز اهمیت آن است که دربرگه صلح ادعایی فاقد درج تاریخ است و امضا یا اثر انگشت متصالح هم وجود ندارد ولی مدعی هستند که شفاهن صلح را قبول کردند و شهود نیز دارند که پایین برگه امضاء کرده‌اند. اما هیچوقت زمین را بتصرفشان درنیاورده‌اند، یعنی آثاری که نشان دهد در زمان تنظیم صلح را قبول کرده‌اند نیست. حتی پس از زمانی که آنها ادعا دارند زمین بهشان صلح شده، زمین توسط شخصی تصرف عدوانی میشود که پدر(مالک اصلی) اقدام به شکایت میکند و زمین رفع تصرف می‌شود.نکته دیگه آن است که پس از 10 سال پس از فوت پدر و 25 سال پس از زمان ادعایی صلح، اقدام به شکایت اثبات مالکیت کردند!!
آیا با این تفاسیر وقوع صلح‌ نامه عادی نافذ است؟یعنی با تناقض‌های مطرح شده تحلیل حقوقی شما چه می باشد؟!!

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
بستگی به کیفیت شهادت شهود صلح نامه دارد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام اگر صلح نامه عادی توسط مصالح امضا شده باشد معتبر خواهد
بود مگر