مشاوره حقوقی رایگان - مالیات بر ارث

سلام خسته نباشید لطفا مالیات بر ارث را با ذکر یک مثال توضیح دهید متشکرم؟ مثلا یک خانه به قیمت یک میلیارد بین سه دختر تقسیم شود؟ مالیات بر ارث چقد میشود؟

پاسخ ها :

هادي  مشهدي كاظمي

جناب آقای هادي مشهدي كاظمي :

استان : تهران


سلام، میزان مالیات بر ارث توسط اداره مالیات و بر اساس جدول و فاکتورها و مقدار دارائی و دیون متوفی و خرجکردها و... مشخص میشه. بهتره اظهارنامه مالیات بر ارث توسط یک وکیل با تجربه تنظیم شود.


17:19:17   1398/2/3

موافق (0) مخالف (0)

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

استان : تهران


با درود
پرسشگر ارجمند
به موارد زیر توجه کنید
ماده 17ـ اموال و دارایی هایی که در نتیجه فوت شخص اعم از فوت واقعی یا فرضی انتقال می یابد، به شرح زیر مشمول مالیات است:

1ـ نسبت به سپرده های بانکی، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار به استثنای موارد مندرج در بند ( 2 ) این ماده و سودهای متعلق به آنها و همچنین سود سهام و سهم الشرکه تا تاریخ ثبت انتقال به نام وراث و یا پرداخت و تحویل به آنها به نرخ سه درصد ( 3 % )

2ـ نسبت به سهام و سهم الشرکه و حق تقدم آنها یک و نیم ( 5 /1 ) برابر نرخهای مذکور در تبصره ( 1 ) ماده ( 143 ) و ماده ( 143 مکرر ) این قانون طبق مقررات مزبور در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث

3ـ نسبت به حق الامتیاز و سایر اموال و حقوق مالی که در بندهای مذکور به آنها تصریح نشده است، به نرخ ده درصد ( 10 % ) ارزش روز در تاریخ تحویل یا ثبت انتقال به نام وراث

4ـ نسبت به انواع وسایل نقلیه موتوری، زمینی، دریایی و هوایی به نرخ دو درصد ( 2 % ) بهای اعلامی توسط سازمان امور مالیاتی کشور در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث.

5 ـ نسبت به املاک و حق واگذاری محل یک و نیم ( 5 /1 ) برابر نرخهای مذکور در ماده ( 59 ) این قانون به مأخذ ارزش معاملاتی املاک و یا به مأخذ ارزش روز حق واگذاری حسب مورد، در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث.

6ـ نسبت به اموال و دارایی های متعلق به متوفای ایرانی که در خارج از کشور واقع شده است پس از کسر مالیات بر ارثی که از آن بابت به دولت محل وقوع اموال و دارایی ها پرداخت شده است به نرخ ده درصد ( 10 % ) ارزش ما ترک که مأخذ محاسبه مالیات بر ارث در کشور محل وقوع مال قرار گرفته است. در صورت عدم شمول مالیات بر ارث در کشور مزبور به مأخذ ارزش روز انتقال یا تحویل به نام وراث.

تبصره 1ـ (الحاقی 31/04/1394) محاسبه و اخذ مالیات بر ارث در مورد متوفیان قبل از لازم الاجراء شدن این قانون ( 1 /1 /1395 ) اعم از اینکه پرونده مالیاتی برای آنها تشکیل شده یا نشده باشد، مشمول حکم این ماده نخواهد بود.

تبصره 2ـ (الحاقی 31/04/1394) نرخهای مذکور در این ماده مربوط به وراث طبقه اول است. در صورتی که وراث طبقات دوم و سوم باشند، نرخهای مذکور در این ماده به ترتیب دو و چهار برابر خواهد شد.

تبصره 3ـ (الحاقی 31/04/1394) درصورتی که متوفی و وراث، تبعه خارجی باشند، اموال و دارایی های متوفی که در ایران واقع است، مشمول مالیات به نرخ وراث طبقه اول خواهد بود.

تبصره 4ـ (الحاقی 31/04/1394) در مواردی که وراث سهم خود از اموال موضوع بندهای ( 2 )، ( 4 ) و ( 5 ) این ماده را به اشخاص ثالث یا وراث دیگر انتقال دهند، علاوه بر مالیات بر ارث به شرح این فصل، مشمول مالیات طبق مقررات فصول مربوط خواهند بود.

تبصره 5 ـ (الحاقی 31/04/1394) حقوق ناشی از عقود اجاره به شرط تملیک با بانکها و سایر نهادهای مالی و اعتباری، نسبت به عرصه و اعیان املاک بر اساس ارزش معاملاتی در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث محاسبه خواهد شد.


13:36:34   1402/4/5

موافق (0) مخالف (0)


0

سوالات مرتبط

وکلای متخصص