مشاوره حقوقی رایگان - چک امانتی

سلام خسته نباشید من به دلیل بدهی برادرم به طرف چک امانتی دادم بدون تاریخ گذاری مبلغ چک چون برادرم از قبل بابت بدهیش سفته داده بود و حالا طرف چک بنده رو با دست خط خودش نوشته و برگشت زده میخواستم راهنماییم کنید ممنون

پاسخ ها :

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

نظر برخی براین است که دادن چک بدون تاریخ درواقع اعطای نمایندگی به طرف در جهت درج تاریخ و دیگر مندرجات هستند اما برخی دیگر این عمل را جعل و استفاده از سند مجعول میدانند .در عمل اثبات امانت کار اسانی نخواهد بود و معمولا صادر کننده چک محکوم به پرداخت وجه چک میباشد

محمدهادی معماری

جناب آقای محمدهادی معماری:

سلام. اگر چک را در حدود توافقی که داشتید (از نظر میزان بدهی و تاریخ وصول) نوشته باشند ایرادی ندارد. ولی در صورتی که خلاف آن هست، یا اینکه بعد از دریافت اصل طلب با پر کردن چک به بانک مراجعه کرده اند، می توانید تحت عنوان خیانت در امانت از دارنده چک شکایت کنید. در ضمن چک شما وصف کیفری ندارد و تنهای روش مطالبه آن از طریق دادگاه حقوقی و یا شورای حل اختلاف حسب مورد می باشد. البته این پاسخ با توجه به کلیت سوال شما داده شد و باید با مراجعه به یکی از وکلا با توجه به جزئیات، راه حل مناسبی ارائه گردد.

یک وکیل

سلام.اگر مدرکی دال بر امانی بودن چک در اختیار دارید با عنوان خیانت در امانت از دارنده چک شکایت نمایید در غیر اینصورت چاره ای جز پرداخت مبلغ چک ندارید