مشاوره حقوقی رایگان - وحدت رویه دیوان برای ازدواج مجدد

باسلام.من از نظرات و راهنماییهای وکلا استفاده می کنم.سوالم این است اگر ازدواج مجدد زوج بنا به حکم دادگاه وبه علت عدم تمکین زوجه باشد ،برای زوجه حق طلاق طبق بند12عقدنامه محقق نخواهد شد ، در این رابطه یک رای وحدت رویه نیز موجود می باشد، چرا بعضی از وکلا در نظرهاشون گفته اند که حق طلاق برای زوجه ایجاد می شود؟ ویا قاضی حکم طلاق زوجه را صادر می نماید.
این رای وحدت رویه است:
رأی وحدت رویه شماره 716- 20/ 7 / 1389 هیئت عمومی دیوان عالی کشور مقرر میدارد: «نظر به اینکه مطابق ماده 1108 قانون مدنی تمکین از زوج تکلیف قانونی زوجه است ، بنابراین در صورتی که بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع و زوج این امر را در دادگاه اثبات و با اخذ اجازه از دادگاه همسر دیگری اختیار نماید، وكالت زوجه از زوج در طلاق که به حکم ماده 1119 قانون مدنی ضمن عقد نکاح شرط و مراتب در سند ازدواج ذیل بند «ب» شرایط ضمن عقد در ردیف 12 قید گردیده، محقق و قابل اعمال نیست.»

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود با رای دادگاه باشد حق طلاق ایجاد نمی‌شود