مشاوره حقوقی رایگان - استرداد خودرو

یه خودروی قولنامه ای داشتم که پلاکش به اسم خودم نبود ولی قولنامه خرید از مالک اصلی دارم خودرو را به یه نفر برا یه ماه امانت دادم که روش کار کنه ولی طرف فراری شد و خودرو را تحویلم نداد تو دادگاه چگونه میشه مالکیت خود را اثبات کنم و دادخواست استرداد خودرو را بگیرم و از طریق توقیف خودرو آن را تحویل بگیرم همه مدارک خودرو هم پیش شخص فراریه الان تنها مدرک من از خودرو فقط یه قولنامه است

پاسخ ها :

کامران اکرمی افشار

جناب آقای کامران اکرمی افشار :

بعلت تبدیل ید امانی به ید ضمانی ابتداعا نسبت به تنظیم اظهار نامه اقدام فرمایید و سپس نسبت به تقدیم دادخواست با موضوع تامین خواسته (توقیف مال )،در صورت قبولی با تودیع خسارت احتمالی نسبت به اخذ تصمیم قرار قبولی تامین خواسته اقدام فرمایید سپس دادخواستی در مهلت مقرره قانونی بعدز صدور قرار تامین خواسته (1 ماهه) نسبت به تقدیم دادخواست با موضوع اثبات مالکیت خودرو به استناد سند عادی و استرداد خودرو و درخواست صدور حکم به محکومیت خوانده متصرف به اجرت المثل ایام تصرف به طرفیت فروشندگان ایادی ماقبل و کسی که خودرو در تصرف او میباشد، اقدام نمایید.

پرسشگر :

ممنونم آقا افشار عزیز این عنوان دادخواست دوم همش تو بک دادخواست باشه؟

پرسشگر :

سلام اقای افشار عزیز با تشکر از اظهار نظر جنابعالی با توجه به اینکه شاید خودرو از طرف خوانده اصلی به شخص ثالث فروخته شده باشه در این صورت در دادخواست استرداد خودرو چون مشخصات متصرف جدید خودرو را نداریم چکار کنیم؟مشخصات خوانده را چه بنویسیم؟

یک وکیل

سلام "چونکه پلاک و سند مالکیت خودرو از طرف فروشنده به شما منتقل نشده و از طرف فروشنده نیز وکالتنامه رسمی بلاعزل جهت فک پلاک فروشنده و نصب پلاک خود و انتقال سند مالکیت خودرو به نام خود ندارید امکان توقیف خودرو برای شما وجود نخواهد داشت . مگر اینکه الزام فروشنده را به فک پلاک و انتقال سند مالکیت خودرو به استناد مبایعه نامه تنظیمی و منعقده بخواهید و پس از انتقال سند مالکیت به موجب حکم قضائی ، بتوانید خودرو را بطور فیزیکی توقیف نموده و پلاکش را فک و پلاک جدید نصب نمائید . ضمن اینکه فروشنده خودرو بعنوان مالک اصلی می تواند با دریافت رونوشت از بنچاق سند قطعی انتقال خودرو از دفترخانه تنظیم کننده سند رسمی و طرح شکایت به طرفیت متصرف خودرو ، خودرو را توقیف قضائی نماید .