مشاوره حقوقی رایگان - دیه چاقو زنی

با سلام.
بنده حدود 6 سال پیش به یه نفر چاقو زدم که باعث جراحت سمت چپ سینه نزدیک قلبش شد و بهم گفتن که اگه دو سانت جابجا شده بود طرف مرده بود، 4 روز بستری بود و جراحی کرد و شاکی شد اما پیگیر شکایت نشد، بعد چند ماه برادرش با چاقو زدن به گیجگاه برادر بنده وی را به قتل میرسونه، بعد 5سال برادرش اعدام کردیم و اون پیگیر شکایتش شد بعد 5 سال و بنده که به علت شرایط روحی از خونه رفتم به شهر دیگه و تنهایی زندگی کردم حتی خط خودم رو هم خاموش کردم که با هیچ کس از فامیل و آشنا و خونواده تماس نداشته باشم، فقط چندبار زنگ زدم و پیگیر اعدام قاتل بودم و چند روز پیش که فهمیدم پیگیر شکایت شده و حتی دوبار به خونه پدرم ریختن برای دستگیری بنده که حکم جلب داشته و حکم غیابی بهم دادن و 200ملیون تومن دیه و یکسال زندانی برام بریدن...
اول اینکه، میشه بعد چندسال دنبال شکایت گرفت یا نه؟
دوم اینکه چرا بنده رو آنقدر زیاد جریمه کردن؟
سوم اینکه آیا حکمی که دادن به من عقلانی هست و قانونی؟
چهارم اینکه میتونه شاکی بنده رشوه داده باشه تا اینجوری انتقام بگیره؟
با تشکر از شما ممنون میشم جوابمو بدید چون دارم دیوانه میشم...

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر رای غیابی صادر شده و به شما ابلاغ نشده است می توانید واخواهی کنید.
توجه داشته باشید دیه طبق نظر کارشناس تعیین می شود

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی
- چون نرفتی از خودت دفاع کنی
- دادگاه همه حکمی میتونه بده ، این شما هستید که باید وکیل بگیرید تا شاید راه حلی برای کمتر کردن میزان مجازات شما پیدا کنه ضمن اینکه مبلغ دیه هر سال اضافه تر میشه
- خیر