مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم نامه ارث

با سلام تقسیم نامه ای بین وراث به صورت دستی در روستایی تنظیم و به امضا واثر انگشت همه وراث درکمال عقل ‌جسم سالم رسیده ودو نفر شاهد ‌شورای محل تقسیم نامه را تایید کرده اند یکی از وراث آنچه که بر اساس این تقسیم نامه بوده قسمت اعظم آن را به غیر فروخته وخودش نیز بعد فروش متاسفانه فوت شده است حال دو سوال دارم
1-ایا وراث فوت شده می‌توانند به تقسیم نامه اعتراض کنند اگه پاسخ مثبت هست اموالی که توسط فوت شده به فروش رفته چی میشود
2-اگه یکی از وراث اولیه ادعا نماید که هنگام تقسیم ارث مرض بوده ودر این خصوص گواهی هم ارائه نماید در صورتی که بعد از تقسیم یک مورد ملک متعلقه را هم فروخته باشه میتواند به تقسیم نامه معترض باشد

پاسخ ها :

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اصل بر صحت معاملات است بنابراین تقسیم نامه که امضا و اثر انگشت همه وراث را دارد صحیح است و نمی توان باطلش کرد مگر خلاف آن اثبات شود

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

اگر تقسیم نامه بنابر صحت تنظیم و به درستی تقسیم شده باشد و به امضای کلیه وراث رسیده باشد معتبر می باشد مگر خلاف آن اثبات گردد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر همه وراث امضاء کرده باشند تقسیم نامه معتبر است و کسی که مدعی بی اعتباری تقسیم نامه است باید ادعای خود را ثابت کند به جهت اینکه اصل بر لزوم و صحت قرارداد است.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با توجه به قاعده یزد به صحت اصل بر صحت تمام خود است مگر اینکه خلافش اثبات شود

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر تقسیم نامه با امضا تمام ورثه و شاه کاملا قانونی است مگر اینکه بتوان با دلایل مستند آنرا باطل کردکه به ندرت اتفاق می افتد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اصل بر صحت و لزوم قراردادهاست مگر اینکه با ادله قانونی محجور بودن یکی از طرفین قرارداد ثابت شود

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

اگر همه وراث امضاء کرده باشند تقسیم نامه معتبر است و کسی که مدعی بی اعتباری تقسیم نامه است باید ادعای خود را ثابت کند به جهت اینکه اصل بر لزوم و صحت قرارداد است.