مشاوره حقوقی رایگان - اجرای حکم تکمیل ساختمان

باسلام یه واحد آپارتمان از شخصی پیش خرید کردم و تو قرارداد تعهد داده بود که در فلان تاریخ آپارتمان را تکمیل و تحویل نماید ولی فروشنده به تعهد خود عمل نکرد و آپارتمان فعلا نیمه کاره تعطیل شده لذا طی دادخواستی با عنوان( الزام به انجام تعهدات قرارداد) از ایشان شکایت کردم و دادگاه ایشان را طی حکم غیابی محکوم به تکمیل آپارتمان کرد اگر طرف نسبت به ساخت و ساز ساختمان اقدامی ننماید آیا حکم جلب برای وی فرستاده میشود؟ آیا زندانی دارد؟ آیا در صورت امتناع از تکمیل ساختمان میشه مالی از وی معرفی کرد تا بابت ساختمان به خواهان تحویل گردد؟

پاسخ ها :

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

معمولا در اینگونه احکام بدوا جلب محکوم علیه را نمی دهند و شما خود میتوانید زیر نظر اجرای احکام هزینه های تکمیل واحد را با فاکتور معتبر بپردازید و واحد را تکمیل کنید و سپس واحد را تحویل بگیرید و سپس بابت هزینه های خود یا دادخواست مجزا بدهید یا جلب بگیرید بسته به نظر قاضی اجرای احکام

کامران اکرمی افشار

جناب آقای کامران اکرمی افشار :

سلام خدمت حضرتعالی
ضمانت عدم اجرای تعهد در مورد محکومیت ایشان جلب نمیباشد بدوا الزام میسور میباشد و در غیر اینصورت فسخ قرارداد و بازگشت قرارداد بحالت اولیه

پرسشگر :

جناب اقای نجفی هزینه تکمیل ساختمان قبلا به فروشنده پرداخت شده است

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال اول ، عدم امکان الزام مشروط علیه منجر به صدور حکم حبس وی و توقیف اموال وی نخواهد شد . شما می بایست در قرارداد مشارکت وجه التزام کافی را پیش بینی و از سازنده اخذ می کردید تا در شرایط فعلی می توانستید با تحت فشار گذاشتن وی از اهرمهای موجود خود بهره داری نمائید.

یک وکیل

پاسخ دوم : اگر امکان الزام قانونی مشروط علیه به تکمیل ساختمان نباشد ناگزیر باید دادخواست اخذ اجازه از حاکم ( قاضی دادگاه ) مبنی بر تکمیل ساختمان توسط سازنده واجد شرایط دیگری به خرج سازنده اول و مشروط علیه را تقاضا نمائید .

پرسشگر :

آیا میشود طبق ماده 23 قانون پیش فروش ساختمان از فروشنده شکایت کیفری نماییم؟

یک وکیل

پاسخ سوال دوم : بله در صورت حدوث شرایط مقرر در ماده 23 قانون پیش فروش آپارتمان می توانید در دادسرای محل وقوع جرم شکایت کیفری نمائید . در ماده مذکور 91 روز تا یکسال حبس یا پرداخت جزای نقدی به نفع دولت به میزان دو تا چهار برابر وجوه دریافتی از خریدار برای محکوم علیه تعیین شده است .

پرسشگر :

باسلام با توجه به اینکه در قرارداد پیشفروش خسارت تاخیر تحویل ساختمان قید نشده آیا میتوانم دادخواست خسارت تاخیر در تحویل ساختمان را بر اساس نرخ سود بانک مرکزی بدهم؟

یک وکیل

سلام " پاسخ به سوال چهارم : خیر