مشاوره حقوقی رایگان - اصلاحات ارضی

5 کشاورز در اصلاحات ارضی هر کدام مالک نسقی 10 هزار سهم از زمین مشاعی 50 هکتاری میشوند و هر کدام سند مشاعی شاهنشاهی دریافت میکنند
یکی از آنها تمام 10 هزار سهم خود را دو برابر قیمت روز به پدر بنده فروخت و وکالتنامه بلا عذل فروش 10 هزار سهمی به پدرم داد و مبایعه نامه هم نوشتند و سند شاهنشاهی را هم به پدرم تحویل داد در مبایعه نامه هم ذکر کرده که دیگر نسبت به این زمین نه خود و نه وراث او حقی ندارند و هر زمان اگر وراث او ادعایی داشتند 4 برابر قیمت ملک باید خسارت بدهند

چند سال بعد بقیه کشاورزان مشاعی با اعتراض به اصلاحات ارضی موفق شدند متراژ کل زمین مشاعی را از 50 هکتار به 80 هکتار تغییر دهند و به سهم هر کدام حدود 7000 متر اضافه شد و هر کدام به جای 10 هزار متر مالک 17000 متر شدند
سوال : با توجه به اینکه فروشنده سهم خود را واگذار کرده و سند خود را هم به خریدار تحویل داده و در واقع نسق زمین را واگذار کرده آیا این 7000 متر اضافه شده قانونا به مالک جدید 10 هزار سهم یعنی پدر بنده تعلق می گیرد ؟ یا به وراث صاحب نسق اولیه که بعد از فروش کل سهم خود وفات کرده

در حال حاضر وراث فروشنده بدون داشتن سند و فقط با ارائه کپی سند و با کمک اقوام خود در ثبت شهرستان موفق شدند این 7000 متر را به نام خود بگیرند

سوال دوم اینکه برای اقدام قانونی به کدام مرجع باید رجوع کنیم که به جزعیات قوانین اصلاحات ارضی اشراف داشته باشند آیا شورای اصلاحات ارضی صالح است یا دادگستری یا ثبت ؟

پاسخ ها :

اصلاحات ارضی زمین