مشاوره حقوقی رایگان - مهریه و مستثنیات دین

با سلام. همسرم مهریه اش را که 50 عدد سکه می باشد اجرا گذاشته. من یک خانه ثبتی که ارزش آن تقریبا با قیمت مهریه خانمم برابر می باشد ، به نام خود دارم . فعلا بیکار هستم. هیچ گونه پول و دارای دیگری ندارم. آیا خانمم می تونه خانه را توقیف کنه ؟ آیا خانه من مستثنیات دین هست یا خیر؟

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر تنها دارایی و اموال شما باشد و در آن سکونت داشته باشید و در شأن شما به عنوان زوج تلقی گردد و متعارف باشد جز مستثنیات دین تلقی می گردد

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ، مستثنیات دین طبق قانون جدید بر اساس تصویب مجلس شورای اسلامی در سال 1392، اموال زیر از پرداخت دین مستثنی می شوند:

الف: منزل مسکونی که عرفا در شان محکوم علیه در حالت اعسار او باشد

ب: اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکوم علیه و افراد تحت تکفل لازم است

ج: آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفا آذوقه ذخیره می شود

د: کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شان آنها

ه: وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان لازم است.

و: تلفن مورد نیاز مدیون

ز: مبلغی که در ضمن عقد اجاره به عنوان قرض به موجر پرداخت می شود مشروط بر اینکه پرداخت اجاره بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد.

لذا اگر تنها خانه یا دارایی شما باشد و در آن سکونت داشته باشید و متعارف باشد جزء مستثنیات دین تلقی می گردد.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام خانه جزو مستثنیات دین است است قابل توقیف نیست