مشاوره حقوقی رایگان - فسخ قرارداد

باسلام و احترام
بنده مغازه ای را به صورت نقد و چک خریدم و حدود 18 عدد چک ماهیانه پرداخت کردم. اما بعد از چک سوم مشکل مالی برای من پیش آمد به فروشنده مراجعه کردم و درخواست فسخ قرارداد را دادم . اما ایشان گفت هر طور شده با شما راه میام و قرارداد را هیچ وقت فسخ نمیکنم. من هم هرچی داشتم و نداشتم هر ماه فروختم و چک های ایشان را پاس کردم . ولی الان که حدود 90 درصد چک ها پاس شده برای چند عدد برگشتی آخر به دادگاه مراجعه کرده و درخواست فسخ و ضرر و زیان کرده است . باید ذکر شود که در این مدت چک های زیادی برگشت خورد و من برای ایشان واریز کردم و چک ها را پس میگرفتم و برای آن توافق زبانی هم که ایشان گفت هیچ وقت فسخ نمیکنم هم شاهد دارم. ولی در قرارداد آمده که هر یک از چک ها برگشت بخورد فروشنده حق فسخ دارد. آیا ایشان میتواند قراداد را فسخ کند ؟

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
موضوع نیاز به گفتگو دارد در صورت تمایل تماس بگیرید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر در قرارداد شرط شده باشد که هریک از چک ها پاس نشود فروشنده حق فسخ دارد در این صورت برای هر یک از چک‌ها حق فسخ .جود دارد و فروشنده می تواند در صورت برگشت هر یک از چک ها فسخ قرارداد را اعلام و دادخواست تنفیذ فسخ قرارداد و استرداد مبیع بدهد که در این صورت دادگاه با درخواست وی موافقت خواهد کرد.
ولی اگر شرط برای مجموع چک ها باشد در این صورت با توجه به اینکه تا الان اقدام نکرده است در این صورت حق فسخ ساقط شده است و امکان فسخ قرارداد وجود ندارد.