مشاوره حقوقی رایگان - اقرارنامه زمین

پدرم سال 97 زمین و باغ کشاورزی که از پدر بزرگم به جا مانده را با برادر هایش بدون انحصار وراثت طبق یک تقسیم نامه فی مابین که به امضای چند شاهد رسیده تقسیم کرده و بعد از مراجعه به دفتر اسناد رسمی به صورت اقررانامه ای ثبت کردند و هر کدام اقرار آوردند که ارثیه خود را طبق تقسیم نامه گرفته و نسبت به دیگری هیچ گونه حقی ندارند، حالا پدرم فوت کرده و چند سئوال برام پیش آمده:
1)آیا وراث میتوانند با توجه به در قید حیات نبودن پدرم نسبت به ابطال اقرارنامه ثبتی فی مابین اقدام کنند؟ و ادعای از سر گیری تقسیم نمایند؟
2)آیا من و برادرم میتوانیم طبق اقرارنامه ثبتی پدرمان نسبت به فروش ملک اقدام نماییم؟
3)بعد از فوت پدرمان ارزش قانونی دارد یا باطل است؟
البته تا حالا وراث هیچگونه اقدامی انجام نداده اند اما در آینده نزدیک امکانش هست.

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
1_ خیر
2_بله _ البته در مبایعه نامه باید ذکر کنید طبق تقسیم نامه مورخ .... و اقرارنامه ... ( اگر املاک مشاعی هستند که قاعدتا اینگونه است مشاعی بودن آن هم باید ذکر گردد . جون تقسیم اعم از افراز و تفکیک است .
3_ تقسیم نامه عادی و اقرارنامه معتبر هستند .

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

1_ خیر پاسخ منفی است
2_بله _ در مبایعه نامه ذکر کنید طبق تقسیم نامه مورخ .... و اقرارنامه ... مشاعی بودن آن هم باید ذکر گردد . جون تقسیم اعم از افراز و تفکیک است .
3_ تقسیم نامه عادی و اقرارنامه معتبر هستند .

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر تقسیم به درستی انجام شده باشد امکان ابطال آن وجود ندارد و فوت پدرتان باعث ابطال تقسیم نامه نمی شود.
سهم پدرتان طبق تقسیم نامه به وراث وی می رسد و وراث می توانند طبق مقررات سهم خود را تقسیم کنند

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
خیر
بله امکان پذیر است
معتبر است اصل بر صحت عقود است و آنچه نگاشته شده است مدعی می‌بایست بتواند ادعای خویش را اثبات نماید صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود
امکان اقدام وجود دارد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر تقسیم به درستی انجام شده باشد امکان ابطال آن وجود ندارد و فوت پدرتان باعث ابطال تقسیم نامه نمی شود