مشاوره حقوقی رایگان - تغییر در سند ازدواج

با سلام
سند ازدواجی تنظیم و ثبت آن به صورت الکترونیکی تایید نهایی شده است. مهریه به صورت عندالاستطاعه تعیین شده است.
مدتی بعد خانواده زوجه آن را قبول نکرده و به آن دفتر ازدواج مراجعه و با رضایت زوج و شاهد آن را در سند ازدواج توسط دفترخانه تغییر و کلمه عندالمطالبه اضافه کردند و در برگه جداگانه به صورت دست نویس امضا گرفتند و در سیستم هم اصلاح کردند.
با توجه به این که هرگونه تغییر در سند ازدواج و مهریه (بجز موارد اشتباه ثبتی) باید در دفاتر اسناد رسمی و در سند رسمی صورت پذیرد، زوج طرح دعوا علیه دفترخانه در اداره کل اسناد و املاک کرده و بازرس آن نهاد پس از بررسی تخلف را تایید کرده است.
1- آیا امکان تغییر به حالت اولیه برای زوج وجود دارد؟
2-چه مراحلی باید طی شود؟
3-اگر زوج اقدام حقوقی و کیفری نیز انجام دهد (با حکم نهایی دادگاه اداره کل اسناد) نتیجه چیست؟

پاسخ ها :

محسن نریمانی ده نوی

جناب آقای محسن نریمانی ده نوی :

سلا م. ابتدا باید تخلف سر دفتر در داسرای انتظامی کانون سردفتران احراز و حکم به محکومیت سردفتر صادر شود .

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام باید سند جعلی ابطال و سند قبلی ابقاء شود

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله حکم به محکومیت سردفتر صادر شود .

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود در صورت ابطال بله باید به حالت قبل برگردد